İlhan Selçuk'un Ölümü

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un (85) hastanede hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Amerikan Hastanesi'ne geldi

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un (85) hastanede hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Amerikan Hastanesi'ne geldi.
Hastaneye ilk gelen isimlerden CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Türkiye'nin yıldızlarını tek tek kaybettiğini belirterek, "İlhan Selçuk demokrasinin, cumhuriyetin öncülerindendi. Buruk bir ölüm yaşadı. Cumhuriyete, demokrasiye hizmet etmiştir. TBMM üyesi olarak kendisinden özür diliyorum. Çünkü İlhan Selçuk'a sahip çıkılmadı. Umarım bundan sonra bu ülke yıldızlarına, aydınlarına sahip çıkar, onları yalnız bırakmaz" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Akın Atalay da, İlhan Selçuk'un 4 Ocak 2010 tarihinde iskemik beyin hastalığı nedeni ile yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını, uygulanan tüm tedavi ve girişimlere karşın çoklu organ yetmezliği nedeni ile saat 13.15'te hayatını kaybettiğini söyledi. İlhan Selçuk'un, Türkiye'nin son 50 yılına damgasını vuran bir kişi olduğunu kaydeden Atalay, "Akşam saatlerinde Cumhuriyet Gazetesi'nde ailesiyle düzenlenecek toplantıda cenaze törenine karar verilecek. Kendisinin
vasiyeti Hacı Bektaş'a gömülmekti. 2008'deki gözaltıdan sonra ağır bir ameliyat geçirdi. Gözaltı sürecinden sonra da hastalıklardan kurtulamadı ve bugün hayatını kaybetti. Çok üzgünüz, Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.
Amerikan Hastanesi'ne gelen isimler arasında yer alan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, İlhan Selçuk'un aylardır hastalıkla mücadele ettiğini vurguladı. Selçuk'un ailesine ve sevenlerine sabır dileyen Sarıgül, "Cesur bir yazardı. Kalemini ustaca kullanıyordu, düşüncesini esirgemeden söylüyordu. Daha önceki görüşmelerimizde Hacı Bektaş'a gömülmek istiyordu. Son yolculuğuna hep beraber uğurlayacağız. Başımız sağ olsun" diye konuştu.
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de hastaneye gelerek Selçuk'un yakınlarıyla görüştü. İlhan Selçuk'un Türkiye'nin en önemli insanlarından biri olduğunu kaydeden Şimşek, "Çok büyük bir aydındı. Ben 1977'den bu yana onun yazdığı makalelerle büyüdüm. Hayatı boyunca pek çok zorluklarla karşılaştı, acılar çekti. Ülke açısından çok önemli yazarımızı, düşünce adamını kaybettik. Çeşitli suçlarla karşı karşıya kalarak hayatını kaybetmiştir. Biz biliyoruz ki İlhan Selçuk'u tanımak, onunla hayatı paylaşmak
isteyen birçok kişi vardır. İyi bir Atatürkçüydü. Fakat ülkemizde birçok insana olduğu gibi İlhan Selçuk'a hak etmediği suçlamalar yöneltildi" ifadelerini kullandı.