Gabar Dağı Ve Çırav Bölgesinde Operasyon Başlatıldı

Şırnak yakınlarındaki Gabar, Küpeli ve Çırav dağları eteklerinde bir grup PKK'lının tespit edilmesi üzerine bölgede büyük çaplı operasyon başlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Gabar, Küpeli ve Çırav dağlarında tespit edilen teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon çemberini genişletti. Operasyonların devam ettiği bölgelere zırhlı araçlarla çok sayıda komando birliği kaydırıldı. Gabar Dağı'ndaki Gabar Aynası olarak tabir edilen bölgede bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine Şırnak'tan havalanan Kobra ve Süper Kobra helikopterler bölgeyi bombaladı. Dün gece yaşanan olaydan sonra komandolar kaçan PKK'lıları yakalamak için sabahın ilk ışıkları
ile birlikte Gabar Dağı'nda operasyon başlattı. Komandolar operasyon bölgesine kaydırılmadan önce Kasrik Askeri Birliği'ne bağlı askerler, komandoların kullanacağı güzergahları olası bir terör saldırısına karşı mayın taramasından geçirdi. Askerlerin yaptığı mayın taramasına köy korucuları da eşlik edip, Mehmetçikle birlikte güvenliği sağladı. Askerlerin yaptığı mayın taramasından sonra çok sayıda komando, zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri altında operasyon bölgesine kaydırıldı.