Fener'de 'Yıldırım'lar çakıyor

Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım döneminde nice sancılı süreçler atlatan Fenerbahçe, en büyük şoku ise teknik direktör Christoph Daum konusunda yaşıyor. Her türlü yola başvurulmasına ...



Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım döneminde nice sancılı süreçler atlatan Fenerbahçe, en büyük şoku ise teknik direktör Christoph Daum konusunda yaşıyor. Her türlü yola başvurulmasına rağmen 6 milyon Euro'luk tazminatını almadan gitmeye yanaşmayan Alman çalıştırıcı, Sarı-Lacivertlileri imaj kaybına da uğratıyor.

Süper Lig'de şampiyonluğu trajik bir şekilde kaybeden Fenerbahçe, daha bu olayın yaralarını saramadan teknik direktör krizine girdi. Başarısızlığın sorumlusu ilan edilen Alman çalıştırıcı Christoph Daum'un istifa etmesini bekleyen ya da az bir tazminat bedeliyle göndermeyi düşünen Sarı-Lacivertliler, her gün yeni sıkıntılarla karşılaşıyor.
Daum, 6 milyon Euro'yu bulan tazminatından vazgeçmezken, Fenerbahçe, tecrübeli hocayı yıldırmak için türlü türlü planları devreye sokuyor. Bunlardan ilki Daum'un Koch dışındaki yardımcılarının kovulmasıydı. Ardından 57 yaşındaki teknik adamın, Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın altında çalışacağı belirtildi. Daum'un, tesisler bakımda olmasına rağmen sabah 09.00 ile 18.00 saatleri arasında mesaiye gelmesi iletildi. Aşçı, bahçıvan ve diğer personelle akşama kadar boş binalarda gezinen Daum, kalan zamanında ise Dünya Kupası maçlarını izledi. Hafta sonu izinli olan Alman hocaya, sağlık kontrolü yapılması da gerekiyordu. Ama o kulübün anlaşmalı hastanesi yerine başka bir yeri tercih etti.
Karşılıklı restleşmeler ve satranç oyununu andıran hamlelerle daha da büyüyen ilginç olayda 5 gün geride kaldı. Aziz Yıldırım'ın 12 yıllık başkanlık döneminde birçok kriz yaşanmasına karşın hiçbiri ortamın böyle gerilmesine yol açmamıştı. Başkan Yıldırım, çalıştığı teknik direktörleri gönderirken ilk kez bu denli sıkıntı çekti. Daum'la kulübü zorda bırakacak ve çok ağır şartlar içeren 3 yıllık sözleşme imzalanması ise yönetimin hanesine eksi puan olarak geçerken, taraftarlar Fenerbahçe'ye zarar veren bu kaosun bir an evvel çözülmesini istiyor. Taraftar sitelerinde hem Daum hem de yönetime eleştiriler artarken özellikle Sarı-Lacivertlilerin zaman kaybettiği vurgulanıyor.
Zira önümüzdeki sezon takımda kalmasına ihtimal dahi verilmeyen Daum'un ayak diretmesi de Fenerbahçe'nin imajına darbe vuruyor. Zico, Aragones ve Daum gibi hocaların kötü görüntülerle kapı önüne konulmasının ilerleyen yıllarda yabancı teknik direktör konusunda veya futbolcu transferinde baş ağrıtabileceği ifade ediliyor.
Yabancı basın da adeta Fenerbahçe ile alay edercesine haberler yayınlarken, Almanya'nın efsane futbolcusu Franz Beckenbauer'in sözleri de yenilir yutulur cinsten değildi. Almanya'nın Dünya Kupası'nda elenmesi durumunda bile Löw'ün göreve devam edeceğine inandığını kaydeden Beckenbauer, "Löw, devam etmese ne olacak? Fenerbahçe'ye mi dönecek? Fenerbahçe'ye dönüp sirkle mi uğraşacak?" yorumunda bulundu.
Bu gelişmelere karşın hafta sonundaki hareketlilikten sonra yönetim ile Alman hocanın avukatlarının kulüpte bir araya geldiği ve anlaşma sağlandığı ileri sürüldü. Olayın FIFA'ya taşınmadan çözüleceği ve yolların bugün ya da yarın resmen ayrılacağı gelen bilgiler arasında.
Teknik heyet düğünde buluştu!
Christoph Daum'u gönderip yerine Sportif Direktör Aykut Kocaman'ı getirmek için gün sayan Fenerbahçe'de yeni teknik heyet düğünde ortaya çıktı. FB TV'nin başarılı spikerlerinden Fatih Demirkol'un düğün törenine katılan davetliler arasında sürpriz bir isim göze çarptı. Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen nikâhta yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Aykut Kocaman, İdari Menajer Hasan Çetinkaya ile futbolculardan Emre Belözoğlu da hazır bulundu. Ancak Kocaman ile objektiflere poz veren davetliler içinde F.Bahçe'nin eski futbolcularından İsmail Kartal'ın da yer alması dikkat çekti. Bir dönem Sarı-Lacivertlilerde Joachim Löw'ün yardımcılığını üstlenen Kartal'ın henüz resmî bildiri yapılmasa da yeni sezonda Kocaman'ın ekibinde olması bekleniyor. İsmail Kartal'ın dışında İstanbulspor'da kaleci antrenörlüğü yapan Fahrettin Ömeroviç'in de teknik heyete dahil olacağı ifade ediliyor.


Zaman