Eski köye Yeni Zelanda

FIFA'da 78. sırada bulunan Yeni Zelanda, Smeltz'in golüyle İtalya'yı soğuk duşa soktu. Montolivo'yla direğe takılan Gök-Mavililer, Iaquinta'nın tartışmalı penaltısıyla eşitliği sağladı ama galibiyeti getirecek golü bulamadı



FIFA'da 78. sırada bulunan Yeni Zelanda, Smeltz'in golüyle İtalya'yı soğuk duşa soktu. Montolivo'yla direğe takılan Gök-Mavililer, Iaquinta'nın tartışmalı penaltısıyla eşitliği sağladı ama galibiyeti getirecek golü bulamadı




Dünya Kupası'nın favorisi olarak gösterilen devlere bir haller oldu. Henüz galibiyetle tanışamayan İngiltere, gruptan çıkması mucizelere kalan Fransa ve İsviçre'ye boyun eğen Avrupa şampiyonu İspanya'nın ardından Dünya Kupası'nın son sahibi İtalya da F Grubu'nda, Güney Afrika'ya tatile geldi denilen Ragbiciler'le berabere kalarak büyük bir sürprizin altına imza attı. FIFA dünya sıralamasında 78. sırada bulunan Yeni Zelanda, 7. dakikada büyük tecrübe Cannavaro'nun hatasını affetmeyen Smeltz'le öne geçip Gök-Mavililer'i soğuk duşa soktu. Pabucun pahalı olduğunu anlayan İtalya, 27'de Montolivo'nun direkte patlayan şutuyla gol sinyallerini verdi. Ama gol için devreye giren futbolcular değil Guatemalalı hakem oldu. De Rossi'nin ceza sahasında kendini bırakmasını çekildi olarak yorumlayan hakem Batres beyaz noktayı gösterdi. Penaltı ustası Iaquinta kaleciyle topu ayrı köşelere gönderdi. Kalan dakikalarda ise istatistiklere yansıyan tablo şöyle oluştu; İtalya'nın çektiği şut 23, Yeni Zelanda'nın 3. Sonuç; Son şampiyon ikinci turu sona bıraktı.

Capello'dan istifa sinyali
İngiltere Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello'nun, 2010 Dünya Kupası C Grubu'nda mücadele eden takımının ilk ikiye girememesi halinde istifa edeceği ileri sürüldü. İngiltere'de News Of The World gazetesinin iddiasına göre, gruptaki ilk iki maçında berabere kalan ve 3. sırada bulunan İngiltere'nin Slovakya ile oynayacağı gruptaki son maçı, Capello'nun kaderini belirleyecek. İngiltere Futbol Federasyonu, bu ay başında Capello ile 2012 yılına kadar milli takımın başında olacağını öngören bir anlaşmaya imza atmıştı.

RÖVANŞ PEŞİNDE
2010 Dünya Kupası G Grubu'nda bugün Portekiz ile Kuzey Kore karşı karşıya gelecek. Kuzey Kore için maç, 1966 Dünya Kupası'nda Portekiz ile oynadığı ve 5-3 yenildiği müsabakanın rövanşı anlamına geliyor. Dünya kupaları tarihinde sadece bir kez tek bir maçta 3 gol atmayı başaran Kuzey Kore, 44 yıl önce oynanan Portekiz maçında 3-0 öne geçmiş, ancak Eusebio'lu Avrupa ekibi 5 gol atarak maçı 5-3 kazanmıştı. Bu karşılaşma, dünya kupalarının en güzel maçlarından biri olarak hafızalara kazınmıştı. Kuzey Kore'nin, gruptaki ilk maçında Brezilya'ya karşı oynadığı oyun ve futbolcuların hırslı görüntüsü, rövanş maçının zorlu geçeceğinin sinyallerini verdi.


Akşam