Dünya offshore yarışmasını Van'dan izledi

Van Gölü'nde düzenlenen 2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası'nın 7 ve 8 ayağı olan Spor Toto Grand Prix'de birinci YKM Sport ile Saruhan Tan ve K

Van Gölü'nde düzenlenen 2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası'nın 7 ve 8 ayağı olan Spor Toto Grand Prix'de birinci YKM Sport ile Saruhan Tan ve Kerim Zorlu oldu. Yarışmayı Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) üyesi 15 ülkenin büyükelçisi ve eşleri ile birlikte izledi.

Edremit Su Sporları Merkezi'ndeki parkurda gerçekleştirilen yarış, sürücülerin sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından başladı. Saatte 90 mil sürat yapan offshore tekneleri bugün Van Gölü'nde kozlarını paylaştı.

İstanbul Haliç'te başlayan 2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası, Kahramanmaraş Menzilet Baraj Gölü'nün ardından Türkiye'nin incisi Van Gölü'nde Spor Toto Grand Prix koşuldu. Yerli ve yabancı 10 takımın mücadele ettiği yarış 25 tur ve 1 pit-stoptan oluştu. Ezeli rakipler YKM Sport, Beşiktaş 1903 ve GSYİAD Galatasaray takımları tüm Vanlılara heyecanlı bir gün yaşattı.

Şampiyonanın 8. ayak birincisi yine (2) YKM Sport ile Saruhan Tan ve Kerim Zorlu ikilisi oldu. (2) YKM Sport'u takip eden (3) Beşiktaş 1903 takımı ikinci, (5) GSİYAD ise üçüncü oldu. Yarışın dördüncü turunda (89) Viking - Apa Racing Team takımı takla atarak izleyenlere korkulu anlar yaşatsa da herhangi bir sağlık problemi yaşamadan teknelerinden çıktılar. (67) Olympique De Marseille ise yaşadığı teknik arıza nedeni ile yarışı tamamlayamadı.Son turda (22) YKM Sport takımının yarıştığı teknenin kuyruk kısmının kopmasına rağmen yarışı altıncı olarak tamamladı.

Avrupa Birliği (AB) Baş Müzakerecisi Devlet Bakanı Egemen Bağış da Offshore Şampiyonasını izledi. Yarış sonunda birinci olan 2 YKM Sport ile Saruhan Tan ve Kerim Zorlu'ya kupalarını verdi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri, programa yetişemeyince kısa bir gösteri düzenlendi.

Van Gölü üzerinde ilk kez 2008 yılında yapılan Offshore Şampiyonası, 22 Temmuz 2009 tarihinde de yapılarak Van tanıtımına çok büyük katkıda bulundu.

Gittikleri her ilde ilk hedeflerinin bölge ve ülke tanıtımı olduğunu ifade eden İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, yaşanan terör saldırılarını kınadığını ve şehitlerin ailelerine başsağlığı dilediğini söyledi.

HALKTAN BÜYÜK İLGİ

Bu yıl Van'da üçüncüsü düzenlenen yarışlara kötü havaya rağmen vatandaşların ilgisi büyüktü. Şenliklerin düzenlendiği Su Sporları Merkezi'ne akın eden vatandaşlar, Offshore yarışlarını büyük bir heyecanla izlediler.

Teknelerin geçişi sırasında cep telefonlarına sarılarak saatte 90 mil yapan tekneleri çekmeye çalışan vatandaşlar ilginç görüntüler oluştururken, Show TV'de yarışları canlı olarak tüm dünyaya izletti. Ayrıca şenlik alanlarında kurulan stantlarda vatandaşlara Van'ın tanıtım broşürlerinin yer aldığı çantalar dağıtıldı.

Offshore yarışlarının ardından Akdamar Adası'ndaki Akdamar Kilisesi'ne giden Egemen Bağış ve beraberindeki heyet, burada Türkiye Ermeni Patrikliği Ruhani Meclis Başkanı Aram Ateşyan'dan 19 Eylül'de yapılacak olan ayinle ilgili bilgiler aldı.