Brezilya tam yol ileri - Afrika2010

Sambacılar, olaylı maçta Fildişi Sahili’ni yenip 2. tur vizesini aldı



Sambacılar, olaylı maçta Fildişi Sahili’ni yenip 2. tur vizesini aldı

Perdeyi açan Luis Fabiano’nun 2. golü öncesindeki “iki kolu” hakem görmedi. Elano, Sambacılar’ı rahatlatırken Drogba, Afrika temsilcisinin turnuvadaki ilk golünü kaydetti

Dünya Kupası’nın en büyük favorilerinden Brezilya, Afrika futbolunun önemli temsilcilerinden Fildişi Sahili’ni 3-1 yenerek 2’de 2 yaptı ve 2. turu garantiledi. Fransız hakemin kontrolü kaçırdığı olaylı maçta Sambacılar, 25. dakikada Kaka’nın nefis ara pasında sağ çaprazdan Luis Fabiano’nun sert şutunda gelen golle 1-0 öne geçti. Aynı futbolcu, 51. dakikada ceza alanı içinde topu 2 kez koluyla düzelterek rakiplerini ekarte etti; sert vurup farkı 2’ye çıkardı: 2-0. Hakem pozisyonları görmedi. 62. dakikada Elano, soldan yapılan ortada topu uzak köşeye gönderdi: 3-0. 79. dakikada Drogba, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda kafayla topu filelere gönderip, Fildişi Sahili’nin turnuvadaki ilk golünü attı. Bu sonuç, Afrika temsilcisinin tur şansını zorlaştırdı. 

Elano’ya nazar değdi

Kuzey Kore’nin ardından Fildişi filelerini de havalandıran Galatasaraylı yıldız, attığı golden 5 dakika sonra sakatlanıp oyundan çıktı. Elano’nun Portekiz maçında oynayabileceği açıklandı


Brezilya’nın ilk iki maçında yıldızlaşan Elano nazara geldi... Kuzey Kore’den sonra Fildişi Sahili’ne de gol atan Galatasaraylı yıldız, fileleri havalandırdıktan 5 dakika sonra bir ikili mücadelede Tiote’nin darbesiyle sakatlandı. Oyuna devam edemeyen ve sağ ayağına basamayarak sahayı terkeden yıldız futbolcunun durumu sevindirdi. Takım doktoru Jose Luis Rinco, Elano’nun sakatlığının ciddi olmadığını ve cuma günkü Portekiz maçında oynayabileceğini açıkladı.

Keita, Kaka’yı attırdı

Sonradan oyuna giren Keita, maçın sonlarına doğru topsuz alanda yere yığıldı. Kaka’nın, Keita’nın göğsüne hafif bir darbe vurduğu görülürken, Keita yüzünü tuttu. Hakem, pozisyon sonrası Kaka’ya ikinci sarısını gösterip oyundan attı. 

 

Star Gazete