Arçelik'e 16 Ödül Birden

Arçelik A.Ş. Beko, Blomberg ve Grundig markalarıyla Avrupa'nın en prestijli teknoloji ve tasarım yarışmalarından biri olan "Plus X" yarışmasında toplam 16 ödüle birden layık görüldü.

Arçelik, Avrupa'nın en saygın yarışmalarından biri olarak kabul gören "Plus X" yarışmasında yenilikçilik, ergonomi, kullanım kolaylığı, tasarım, ekoloji ve/veya fonksiyonellik olmak üzere beş farklı kategoride toplam 16 ödüle layık görüldü. Köln'de gerçekleştirilen "Plus X" ödül töreninde Arçelik A.Ş.'nin Beko markası altı ürünüyle ödüllendirilirken, Blomberg sekiz, Grundig ise iki ürünüyle ödül kazandı.
Beko, "Plus X" ödül töreninde 'ekoloji ve/veya fonksiyonellik, tasarım, ekoloji, kullanım kolaylığı' kategorilerinde altı farklı ürünüyle ödül sahibi oldu.
Beko 4+ (GNE 114610 FX ) buzdolabı, 'Plus X tasarım ve kullanım kolaylığı' kategorisinde ödüle layık görüldü. Beko 4+ buzdolabı ergonomik tasarımının yanı sıra, geliştirilen yeni soğutma sistemi sayesinde (Active Dual Cooling System) soğutucu ve dondurucu bölmelerinde kokuların birbirine karışmamasını sağlıyor. İstenildiği zaman dondurucu, istenildiği zaman soğutucu olarak kullanılabilen 'Multizone' bölmesi ile de dikkat çekiyor.
Dünyada bir "ilk" uygulama olarak tek bir tuşla kullanım kolaylığı sağlayan ve minimum enerjiyle en iyi sonucu veren Beko One-Touch (DFN 1000 X) bulaşık makinesi, bu üstün özellikleri sayesinde 'kullanım kolaylığı ve tasarım' kategorisinde ödüllendirildi.
Beko'nun 'Plus X kullanım kolaylığı, tasarım ve ekoloji' ödülüne sahip bir diğer bulaşık makinesi ise DFN 71042 S oldu. Zarif dış görünüme sahip A-10 enerji sınıfı 15 kişilik XL kapasiteli DFN 71042 S üçüncü sepetiyle çatal, bıçak, kaşık takımları, kahve fincanları, bardaklar için daha fazla yer imkanı sunuyor.
İlgi çekici tasarımı ile "Plus X" jürisinin dikkatini çeken kompakt ankastre fırın Beko OCM 25500 X 'kullanım kolaylığı ve tasarım' kategorisinde ödül aldı. OCM 25500 X' in elektronik kumandalı programlayıcısı yavaş pişirme, çok yönlü ve pizza pişirme gibi mevcut 12 adet pişirme fonksiyonun kolaylıkla kullanılabilmesine olanak sunuyor.
Modern ve şık tasarıma sahip, ön yüzü dekoratif camdan yapılmış Beko DRW 11400 FB ısıtma çekmecesi 'tasarım ve ekoloji' kategorisinde ödüle layık görüldü. Beko kompakt fırınlarla bütünlük sağlayan DRW 11400 FB ısıtma çekmecesine 25 kg ağırlığa kadar altı kişilik servis tabakları sığabiliyor.
"Plus X" in ödülle taçlandırdığı bir diğer Beko ürünü ise 9kg Akıllı XL9 (WMB 91242 LC ) çamaşır makinesi. 'Kullanım kolaylığı ve ekoloji' kategorilerinde ödül kazanan, yüzde A-20 enerji sınıfındaki 9kg Akıllı XL9 çamaşır makinesi, yorgan programı ve 2 kilogram çamaşırı 14 dakikada yıkama özellikleriyle göze çarpıyor.
Blomberg, "Plus X" ödül töreninde ekoloji ve fonksiyonellik, tasarım, ekoloji, kullanım kolaylığı, tasarım ve ekoloji kategorilerinde toplamda sekiz ödül kazandı.
Yenilikçi kurutma makinesi Blomberg TKF 7459 A "Plus X ekoloji" ödülünün sahibi oldu. Blomberg TKF 7459 A kurutma makinesi ısı pompalı teknolojisi ile hem A sınıfından yüzde 30 daha az enerji harcıyor hem de yünlü ve ipeklilerin nazikçe kurutulmasına olanak sağlıyor.
"Plus X" ödülü almaya hak kazanan Blomberg markalı bir diğer kurutma makinesi ise TKF 8439 A. B enerji sınıfı ile 8 kg çamaşırı kurutan kondenserli Blomberg TKF 8439 A kurutma makinesi "kullanım kolaylığı" kategorisinde ödüle layık görüldü.
Gelişmiş SURF teknolojisi sayesinde üç tepsi yemeği kokularını ve tatlarını karıştırmadan pişiren, Blomberg ankastre fırın BEO 9770 X Plus X 'kullanım kolaylığı ve tasarım' kategorisinde ödül aldı.
Estetik görünümüyle göz dolduran Blomberg 4 Kapılı Side-By-Side (KQD 1360 X) buzdolabı 'Plus X kullanım kolaylığı ve tasarım' ödülünün sahibi oldu. 80 cm genişliğinde ergonomik cam raflara sahip Blomberg 4 Kapılı Side-by-Side, gelişmiş 'trio cycle' soğutma teknolojisiyle kokuların birbirine karışmasını engelliyor. Ayrıca Flexi Zone bölmesi ihtiyaca göre hem dondurucu hem soğutucu olarak kullanılabiliyor.
Mükemmel performansıyla bulaşık yıkama derdine son veren Blomberg Greenplus (GSN 9582 XB7) bulaşık makinesi 'kullanım kolaylığı ve ekoloji' ödülünü aldı. Blomberg Greenplus bulaşık makinesi 12 kişilik bulaşığı 7 litre ile "A" yıkama performansında yıkayarak ödülünü hak ettiğini kanıtlıyor.
'Plus X kullanım kolaylığı ve ekoloji' ödülünün sahibi Blomberg Greenplus WNF 8447 A50 çamaşır makinesi A sınıfından yüzde 50 daha az enerji tüketerek dünyanın en ekolojist çamaşır makinesi olması özelliğiyle rakiplerinden ayrışıyor.
Yemek yapma zevkini estetik bir boyuta taşıyan ve aynı zamanda A sınıfından yüzde 30 daha az enerji harcama özelliğiyle çevre dostu olan Blomberg Greenplus BEO 9761 X ankastre fırın 'Plus X tasarım ve ekoloji' ödülüne layık görüldü.
90 cm genişliğinde fonksiyonel ve ergonomik tasarıma sahip Blomberg profesyonel solo fırın BGM 15320 DX PR ise 'Plus X tasarım' ödülünü kazandı.
Tüketicisine daima şık ve üstün teknolojiye sahip ürünler sunan Grundig, "Plus X" ödül töreninde 'kullanım kolaylığı' kategorisinde iki ödül aldı.
'Plus X kullanım kolaylığı' ödülünün sahibi Grundig Vision 8 LED TV plastik çerçevesiyle göz doldururken, Grundig FineArts LED TV ise alüminyum çerçevesi ile tam bir tasarım harikası olma özelliğini taşıyor. Her iki ürün de ödüle layık görülen estetik ve fonksiyonel tasarımlarının yanı sıra üstün teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.