Ankaralı şehit onbaşıyı devlet erkânı uğurladı

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan askerlerden Onbaşı Hüseyin Köksal için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Hakkâri'nin Şemdinli ilç...



Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan askerlerden Onbaşı Hüseyin Köksal için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan askerlerden Onbaşı Hüseyin Köksal için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Köksal'ın anne, baba ve kardeşinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Şemdinli'de askerlik yapan amcasının oğlu Hüseyin Köksal da katıldı.
Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camii'ne gelişinde şehit ailesine baş sağlığı diledi. İkindi namazının ardından Onbaşı Köksal için cenaze namazı kılındı. Şehidin babasıyla yan yana saf tutan Gül, cenaze öncesinde babayı teskin etti. Namazdan önce şehidin başında dua eden Bakan Eker de gözyaşlarına hakim olamadı. Tören sonrasında şehit yakınlarının yanına giden Gül'e bazı şehit yakınlarının, "Sayın Cumhurbaşkanım, yeter artık, her gün şehit cenazesi geliyor. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın." dedi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, cami avlusunda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan çok sayıda vatandaş, terörü lanetleyen sloganlar attı. Cenaze, Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.
Törenden önce Keçiören'deki evinde taziyeleri kabul eden şehidin annesi Emine Köksal, "Yavrum sana doyamadım. Günlerini sayıyordum. Nasıl dayanırım, giderken bunu düşünmedin mi?" diyerek gözyaşları döktü. Baba Nurettin Köksal da, oğlunun asıl görev yerinin Hakkari Otluca Dağ Komando Tugayı olduğunu, geçici görevle 1,5 aydır Şemdinli'de olduğunu aktardı. Bu arada aynı saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Yusuf Pazar'ın cenazesi Ankara'nın Kazan ilçesi Ulu Cami'de düzenlenen törenin ardından Asri Mezarlık'taki şehitlikte defnedildi.
Güvenlik zirvesi bugün toplanıyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Çankaya Köşkü'nde güvenlik zirvesini topluyor. Saat 10.00'da başlayacak toplantıya Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile bakanlar katılacak.
Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, güvenlik zirvesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Yurt gezisindeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme ise daha sonraki günlerde gerçekleşecek.


Zaman