Afet eğitim konvoyu Adana'da

Doğal afetler ve risklerden korunma konusunda halka bilgi vermeyi amaçlayan "Afet Eğitim" konvoyu Adana'ya ulaştı.

Aksigorta ve AKUT'un işbirliğiyl

Doğal afetler ve risklerden korunma konusunda halka bilgi vermeyi amaçlayan "Afet Eğitim" konvoyu Adana'ya ulaştı.

Aksigorta ve AKUT'un işbirliğiyle Uğur Mumcu Meydanı'nda başlayan etkinlik kapsamında konuşan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, ilk gerçek deprem deneyimlerini 1998 yılı Haziran ayında Adana – Ceyhan'da yaşadıklarını söyledi. Mahruki, 12 yıl aradan sonra yine Adana'da olmanın, o çok zor ve çok acı günleri hatırlattığını belirtti.

Mahruki, "Bir daha böyle acılar yaşanmasın diye AKUT ve Aksigorta, bilgimizi ve gücümüzü birleştirerek 'Hayata Devam Türkiye' diyoruz ve özel hazırlanmış TIR'larımızla toplumu bilinçlendirme çalışmalarımıza devam diyoruz." dedi.

Aksigorta Adana Bölge Müdürü Hüseyin Kanat ise yüzde 95'i doğal afet riski altında olan Türkiye'de 'Hayata Devam Türkiye' projesinin anlamlı olduğunu aktardı. 25 Mayıs günü başlayan ve 23 Temmuzda sona erecek projenin ilk etabında; İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Samsun ve Ankara'yı kapsayan 10 il ve 50 ilçede halka ulaşılacak. Bu proje kapsamında Türkiye genelinde 5 yıl içerisinde 50 il ve 250 ilçede 5 milyon kişiye ulaşarak halkı deprem konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor.