Sp'den Terör Kınaması

Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı avukat Hasan Var, "Terör olayları ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef aldığını ve bu karanlık saldırıların arkasında Türkiye'yi istikrarsızlık, güvensizliğe sürüklemek isteyen uluslararası terör siyasetçilerinin bulunduğunu düşünüyoruz" dedi

Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı avukat Hasan Var, "Terör olayları ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef aldığını ve bu karanlık saldırıların arkasında Türkiye'yi istikrarsızlık, güvensizliğe sürüklemek isteyen uluslararası terör siyasetçilerinin bulunduğunu düşünüyoruz" dedi.
SP İl Divan Toplantısı parti binasında geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantının basına açık bölümünde açıklama yapan SP Samsun İl Başkanı Avukat Hasan Var, terör saldırılarını kınayarak, askerlerin şehit edilmesinden dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.
"Şemdinli'ye bağlı Gediktepe mevkiindeki askeri birliğe düzenlenen ve 11 askerimizin şehit olduğu, yirmiye yakın askerimizin de yaralandığı terörist saldırıyı lanetliyoruz" diyen Var, Türkiye'yi yasa boğan hain saldırıyı gerçekleştirenlerin, bir an önce yakalanmasının en büyük temenni olduğunu dile getirdi.
Terör şebekesinin arkasındaki karanlık güçlerin ve uluslararası terör siyasetçilerin deşifre edilmesi gerektiğine dikkat çeken Var, "Son saldırıların zamanlaması, terör örgütünün, ülkemiz ve coğrafyamız üzerinde sinsi emelleri bulunan bir takım karanlık güçlerin taşeronluğunu yaptığını açıkça ortaya koymaktadır. Amaçlarının ülkemizin barış ve esenliğini sabote etmek, huzur ve güvenliğini bozmak olduğu açıktır. Bu kirli terör siyasetini sürdürenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu hain
eller bilmelidir ki, milletimiz kıyamete kadar bu topraklarda kardeşlik içerisinde yaşayacaktır. Terör saldırılarındaki artışın dikkat çekici boyutlara ulaştığını görmekteyiz. Terör olayları ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef aldığını ve bu karanlık saldırıların arkasında Türkiye'yi istikrarsızlık, güvensizliğe sürüklemek isteyen uluslararası terör siyasetçilerinin bulunduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Şemdinli'deki kanlı saldırının kalabalık bir grup terörist tarafından gerçekleştirildiğine vurgu yapan Var, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sınırda bu tür kalabalık grupların hareketleri insansız hava aracı Heron'lar tarafından tespit edilebildiği ve önceden önlem alınabildiği bilinmektedir. İsrail ile Türkiye arasında 2004 yılında imzalanan 180 milyon dolarlık anlaşma uyarınca, Türkiye'ye havadan istihbarat sağlamak üzere alınan Heron insansız uçakların, neden alındığı ve niçin kullanılmadığı hala kafalarda soru işareti uyandırmaktadır. Kış aylarından çıkılmasıyla terör saldırılarının arttığını hepimiz bilmekteyiz. Sınır boylarını korumak
tabi ki siyasilerin işi değildir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü imkanı elinde varken bu konuda alınması gereken tüm önlemleri neden almamaktadır? Sınırdaki karakollar hedef tahtası misali neden iki dağ arasında ve her türlü menzile uygun görüş alanı içerisine kurulmaktadır.? Teröristlerin elinde uzun namlulu silah ve roketatar olduğunu biliyoruz, bu silahlarla bu karakolları çok rahatlıkla vurulabileceğini öngörmek için asker olmaya gerek var mıdır? Askerlerimiz göz göre göre şehit olmuşlardır.
Bunun hesabını birileri vermelidir".
Var, terör saldırıları üzerinden kimsenin siyaset yapmaya girişmemesi gerektiğini da sözlerine ekledi.