Şehit babalarının en acı günü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe mevkiinde bulunan askeri birliğe düzenlenen saldırı sonucu şehit olan askerlerin babaları babalar gününe

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe mevkiinde bulunan askeri birliğe düzenlenen saldırı sonucu şehit olan askerlerin babaları babalar gününe evlat acısıyla girdi. Edirneli şehit er Oğu Yelken'in Kavacık Köyü'nde yaşayan babası, televizyonda Hakkari'deki birliğe hain saldırı haberini izleyince oğlunun şehit olduğunu hissettiğini söyledi. Şehit babası, "Allah hiç bir babaya bu acıyı yaşatmasın." dedi.

Teröristlerin gerçekleştirdiği saldırı sonucu 11 asker şehit oldu. Yurdun değişik illerindeki şehit askerlerin baba ocaklarına ateş düştü. Şehit düşen askerlerden ikisi Edirneli. Şehit er Oğuz Yelken Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık köyünde, Mustafa Kayın ise Keşan merkez Aşağı Zaferi'ye Mahallesi'nde evlerinde gözyaşı ve hüzün hakim.

Şehit askerlerin evleri Türk Bayraklarıyla donatıldı.Şehitlerin yakınları ve diğer vatandaşlar şehit evlerine akın etti.

Kavacık Köyü'ndeki taziyeleri kabul eden şehit er Oğuz Yelken'in babası İlyas Yelken, oğluyla en son geçen cuma günü saat 16:00 sıralarında telefon görüştüklerini belirtti.

Yelken, "Halimi hatrımızı sordu. Ben de parasının olup olmadığını sordum. Allah'a emanet ol oğlum dedim. Dağa çıkacağını söyledi. Televizyon Hakkari bir birliğe saldırı olduğunu duydum. O zaman yüreğime ateş düştü. Televizyonu dikkatli bir şekilde takip ettim. Hudut taburunun basıldığını duyunca yıkıldım. Eyvah 'gitti oğlum' dedim. oğlumun askerlik yaptığı birliğe saldırı olduğunu duyunca dünyam yıkıldım. Oğlumun şehit olduğunu hissettim. Daha sonra köyün içerisine girmişim. Beni de köyün içinde bulup haber verdiler." dedi.

Oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra üzüntüye boğulan baba Yelken, "Ağlayıp da hainleri asla sevindirmeyeceğim. vatan sağolsun. Oğlum vatan için şehit oldu. Acılı bir baba olarak bu gözyaşının dinmesini istiyorum. Bu savaş bitsin. artık anneler ağlamasın. Bu hainler bitirsinler. Ne gerekiyorsa artık bu olaylar bir daha yaşanmasın." açıklamasını yaptı.

Bugünün babalar günü olduğunu belirten Yelken, bundan sonra babalar gününün kendisi için acılar günü olacağını ifade etti. Yelken''Allah hiç bir babaya bu acıyı yaşatmasın. Evletlarından ayrı bırakmasın. Bitsin artık bu acılar bitsin, bitsin.'' diye konuştu.

Şehit ailesini ziyaret eden MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu da acılı babaya başsağlığı dileğinde bulunarak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. ''Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın'' diyen Uslu, ''Acınızı çok iyi anlıyorum. Alaha böyle birbüyük üzüntüyü kimseye yaşatmasın. Terör olayı bitirilmeli. Terör olan bölgelerde olağansüstü hal ilan edilmeli." diye konuştu.