Maç gibi imza töreni - SPOR

Quaresma 21 bin kişinin önünde Beşiktaşlı oldu



Quaresma 21 bin kişinin önünde Beşiktaşlı oldu

Portekizli star 3 senelik sözleşmeyle siyah-beyazlı formayı sırtına geçirdi. Quaresma için İnönü’de muhteşem bir tören düzenlenirken, statta adeta şampiyonluk maçı heyecanı yaşandı

Beşiktaş’ın süper bombası Quaresma resmen Kartal oldu. Önceki gün İstanbul’a gelen ve 2 bine yakın siyah-beyazlı futbolseverin coşkulu bir şekilde karşıladığı Portekizli futbolcu dün de kendisini 3 yıllıkğına Beşiktaşlı yapan sözleşmeye imzayı attı. İnönü Stadı’ndaki imza törenine Quaresma formalarını giyen 21 bin 320 taraftar katıldı.

KONSER SON ANDA İPTAL OLDU

Transfer nedeniyle büyük sevinç yaşayan taraftarlar “Quaresma” sesleri ve meşalelerle tribünü karnaval yerine çevirdiler. Bu arada fenalık geçiren bir bayan taraftar ambulansla hastaneye götürüldü. Kulüp aslında imza töreninde bir de konser ziyafeti çekecekti, ancak önceki gece verilen şehitler nedeniyle bu etkinlik iptal edildi, 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

TÜRKİYE’YE GELEN EN BÜYÜK STAR

Demirören’in yanısıra yöneticiler Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu da törene katıldılar. Başkan Demirören imza öncesi yaptığı kısa konuşmada, “Türkiye’ye gelmiş en büyük transferi burada. Taraftarı ve kulübü sevdiği için seçti. Olan olmuştur. Önümüze bakacağız. Quaresma gibi yıldızlarla şampiyon olmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

QUARESMA 23’ÜNDE DÖNECEK

Quaresma için kulübü İnter’e 7 milyon 300 bin euro ödeyen Beşiktaş kulübü, süperstara da yıllık 3.5 milyon euro verecek. Kulüp bu 3 yıllık sürede şampiyon olarak Devler Ligi’ne katılırsa İtalyan ekibine bonus olarak 1.5 milyon euroluk daha ödeme yapacak. Portekizli stara dün özel uçakla ülkesine giderken, 23’ünde dönüp, takıma katılacak. • GÖKHAN KILINÇER

Şehitler için çok üzgünüm

İmza töreninde konuşmasına bu sözlerle başlayan Quaresma “Bu ülkenin yanında olduğumu söylemek istiyorum. Buraya geldiğim için mutluyum. Şampiyonluk için kanımı akıtırım” dedi

Kartal’ın yeni süperstarı Quaresma, imza töreninde yaptığı konuşmada, Beşiktaşlılar’ın ve tüm Türkiye’nin kalbini kazandı.

Portekizli star, “Öncelikle dün akşam (önceki akşam) Türkiye’nin verdiği şehitler için üzgün olduğumu ve bu ülkenin yanında olduğumu söylemek istiyorum” dedi.

Quaresma şöyle devam etti: “Buraya geldiğim için çok mutluyum. Büyük bir kulübe ve taraftara geldim. Sahada şampiyonluk için kanımı bile akıtacağım. Hayatımın en mutlu anı buraya gelmem oldu. Birçok teklif aldım. Burayı tercih etmemin en büyük nedeni taraftarlardır. Hep birlikte şampiyonluklar yaşayacağız.”

Her yeri dövme

Beşiktaş’ın yeni starının sol omzunda “Kurtarıcı” dediği Hz.İsa’nın bir figürü yer işlenmiş, annesi Fernanda’nın resmi sol dizinde, ismi ise sağ kolunda yer alıyor. Ayrıcı sırtında iki göz ve iki erkek resmi ile sol kolunda ise melek figürü bulunuyor.

Formalar değiş-tokuş

İnönü Stadı’ndaki imza töreninde önce Rıdvan sahaya çıktı. Ardından Quaresma geldi. Kartal’ın genç oyuncusu geçen sezon giydiği 7 numaralı formayı Portekizli stara teslim etti. Quaresma da Rıdvan Şimşek’in giyeceği 77 numaralı formayı ona verdi.

Başkan Demirören’e “Robinho” çağrısı

Quaresma ile coşan Beşiktaşlı taraftarlar Başkan Yıldırım Demirören’e yeni bir yıldız için de çağrıda bulundular. “Şımart bizi başkan. Çıkart bizi baştan” yazılı pankart açan Çarşı Grubu üyesi taraftarlar, Brezilyalı süperstarın da transfer edilmesini istediler. Siyah-Beyazlılar Robinho için kısa bir süre tezahürat da yaptı.

Forma satışlarından 850 bin lira cepte

Kısa günün karı... Beşiktaşlı taraftarlar dünkü imza töreni öncesi Kartal Yuvası’nda forma bırakmadı. 10 bin civarında tişörtün yanı sıra 5 bin kadar da yeni çıkan beyaz formalar satıldı. Büyük bir izdiham olurken, yaklaşık 850 bin lira ciro oldu.

Raul, Türkiye’ye gelirse çok iyi olur

Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster, Raul’un Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini bilmediğini söyledi. İspanyol basınında bu konuda çıkan haberlerle ilgili soruya yanıt veren Alman teknik adam, “Takımın bir golcüye ihtiyacı var. Geçen sezon 45 gol atmışız, en büyük golcümüzün toplamda 13 golü var. Kaliteli bir forvet oyuncusuna ihtiyacımız var. Raul gelirse elbette çok iyi olur, ama Türkiye’yi tercih eder mi bilemem” diye konuştu.

Hilbert yarın geliyor

Beşiktaş’ta transfer şov sürüyor. Siyah-Beyazlılar’ın anlaşmaya vardığı Roberto Hilbert yarın İstanbul’a gelecek. Alman oyuncu, 3 yıllık sözleşmeye imza atacak.

 

Star Gazete