Kewell, Avustralya'yı ateşe attı

2010 Dünya Kupası D Grubu ilk maçında Almanya'dan fark yiyen Avustralya, Harry Kewell'ın 24. dakikada kırmızı kart gördüğü müsabakada Gana ile berabere kaldı ve bir üst tura çıkm...



2010 Dünya Kupası D Grubu ilk maçında Almanya'dan fark yiyen Avustralya, Harry Kewell'ın 24. dakikada kırmızı kart gördüğü müsabakada Gana ile berabere kaldı ve bir üst tura çıkma şansını zora soktu: 1-1.

Gruptaki şansını sürdürmek için mutlak galibiyete ihtiyaç duyan Avustralya, 11. dakikada Kingston'ın da hatası sonucu Holman'la golü buldu. Golden sonra kapanan Avustralya kalesine yüklenmeye başlayan Gana, Sırbistan maçında olduğu gibi yine penaltı kazandı. Ayew'in sağ kanattan pasında Mensah, ceza sahası içinden vurdu, Kewell topa elle müdahale etti ve hakem kırmızı kartını çıkarıp beyaz noktayı gösterdi. Gana'nın Sırbistan'ı 1-0 yendiği ilk maçta takımına penaltıdan attığı golle galibiyeti getiren Gyan, Avustralya karşısında kazanılan penaltıyı da gole çevirdi: 1-1. RUSTENBURG cihan
Dünya Kupası notları
Nicolas Anelka'ya ihraç
2010 Dünya Kupası ikinci grup maçında Meksika'ya 2-0 kaybedilen maçın devre arasında teknik direktör Raymond Domenech'in kendisi için yaptığı taktiksel uyarılara, küfürlerle karşılık veren Nicolas Anelka milli takımdan kovuldu. Fransa Futbol Federasyonu, Anelka'nın bu davranışını 'kabul edilemez' olarak nitelendirirken, tecrübeli futbolcunun kamptan ayrılması kararı alındığı öğrenildi.
David Beckham'a destek
Bir İngiliz taraftarın soyunma odasına girip, David Beckham'a kızgın ifadeler kullanmasının ardından, FIFA, güvenlik önlemlerinin artacağını bildirdi. FIFA sözcüsü Nicolas Maingot, İngiltere'nin Cezayir ile 0-0 berabere kalmasına sinirlenen bir taraftarın soyunma odasına girip, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Beckham'a kızgınlığını belirten ifadeler kullanmasıyla ilgili olarak, "Bir daha böyle bir şey yaşanmayacak." garantisi verdi.
Sarı kart kuralı değişti
FIFA, yıldız oyuncuların, 11 Temmuz'daki 2010 Dünya Kupası final maçında kart cezalısı durumuna düşmemesi için sadece 2010 Dünya Kupası'na özel olarak, sarı kart kuralında değişikliğe gitti. 2002'de Alman Ballack'ın, 1994'te İtalyan Costacurta'nın ve 1990'da Arjantinli Caniggia'nın kart cezalısı olduğu için finale çıkamadığını göz önünde bulunduran FIFA, yarı finalde görülen bir sarı kartla final öncesi cezalı duruma düşme kuralını kaldırdı.

Zaman