İtalya: 1 - Yeni Zelanda: 1

Dünya Kupası'nın son şampiyonu İtalya, 2010'daki kötü performansını Yeni Zelanda karşısında devam ettirdi. Mutlak favori olarak çıktığı maçta 1-1'lik

Dünya Kupası'nın son şampiyonu İtalya, 2010'daki kötü performansını Yeni Zelanda karşısında devam ettirdi. Mutlak favori olarak çıktığı maçta 1-1'lik beraberliğe razı olan gök - mavililer, gruptan çıkma şansını zora soktu. İtalya gruptaki ikinci maçında da sahadan beraberlikle ayrılarak puanını 2'ye çıkardı.

İlk maçta Paraguay ile berabere kalan ve Buffon'u kaybeden İtalya, Yeni Zelanda karşısında 2010'daki son 4 maçı kazanamama istatistiğiyle çıktı. Slovakya karşısında uzatmalarda bulduğu golle beraberliği kurtaran Yeni Zelanda ise güçlü rakibine karşı beraberlik amacıyla sahadaydı. Mücadelenin 6. dakikasında 2006'nın en iyisi olan, ancak sonra sürekli düşen bir form grafiğine sahip Cannavaro'nun inanılmaz hatası geldi. Ofsayt tartışmalarının yaşandığı pozisyonu iyi değerlendiren Smeltz, şok bir golle takımını öne geçirdi. Avustralya A Ligi'nin gol kralı böylece Dünya Kupası'ndaki ilk golünü atmış oldu.

Golün ardından baskısını artıran İtalya, pozisyon bulmakta zorlansa da 29. dakikada De Rossi'nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Iaquinta ile skora dengeyi getirdi. Bu pozisyonun hemen öncesinde de Montolivo'nun müthiş bir şutu da direkten döndü. Golün ardından baskısını artırıp gol bulması beklenen gök - mavililer, istediklerini yapamadı ve mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi.

Bu şok beraberliğin ardından İtalya ve Yeni Zelanda puanlarını 2'ye yükseltirken, Paraguay 4 puanla F Grubu'nda ikinci maçların ardından liderliğini de sürdürdü. Son maçta İtalya'nın Slovakya karşısında alacağı sonuç gruplardaki kaderini belirleyecek.