İha'ya Çevre Ve Doğa Ödülü

Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD)'nin 6

Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD)'nin 6. kuruluş yıldönümü kutlandı. Kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte İhlas Haber Ajansı(İHA) Kuşadası Muhabiri Zafer Hacısalihoğlu'na çevre ve doğa ödülü verildi.
EKODOSD'un 6. kuruluş yıldönümü yemeği Kuşadası Kervansaray'da gerçekleştirildi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Metin Lütfi Baydar, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bademci ile birlikte EKODOSD üyeleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, 6 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları görsel bir sunumla davetlilere anlattı. Klasik müzik gösterisinin ardından gerçekleştirilen ödül töreninde
derneğe katkılarından dolayı Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e teşekkür plaketi verildi.
EKODOSD'un 6 yıldır gerçekleştirdiği geleneksel EKODOSD ödüllerinde ise İHA Kuşadası Muhabiri Zafer Hacısalihoğlu'na çevre ve doğa ödülü verilirken, DHA Muhabiri Latif Sansür ve TRT Muhabiri Mestan Kılınç da ödüle layık görüldü. Gecede ayrıca, EKODOSD onur ödülleri Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi BAYDAR, Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü Görevlisi Dr. Anneliese PESCHLOW, Kuşadası Kadı Kalesi Kazı heyeti başkanı Prof.Dr. Zeynep MERCANGÖZ'e, Kuşadası Doğa Kültür Ödülü turizmci
Hasan Tonbul'a, Kuşadası Çevre Ödülü Kuş-Atak Müdürü Dr. Ayşe Şerifoğlu'na, Kırsal Alanlar Doğa, Çevre ve Kültür Ödülleri ise Yenipazar Direcik Köyü Muhtarı Emin Yiğit, Kuşadası Kirazlı Köyü Muhtarı Hüseyin Fırat ve Söke Karacahayıt Köyü Muhtarı Ahmet Ateş'e verildi.