Dağlıca şehidi ağabeyi Hasan Uysal: Terörün amacı insanlarda korku oluşturarak ülkede kargaşa çıkarmak

Dağlıca şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak köyünde yaşayan ağabeyi Hasan Uysal, terörün hedefi topl

Dağlıca şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak köyünde yaşayan ağabeyi Hasan Uysal, terörün hedefi toplumda güvensizlik duygusu oluşturmak olduğunu söyledi.

Dağlıca Şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın ağabeyi Hasan Uysal, PKK terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli kırsalında karakola yaptığı hain saldırıyı nefretle kınayarak lanetlediğini ifade etti. Şehit olan 11 Mehmetçiğe Allah rahmet, yaralı askerlere acil şifalar dileğini belirten Hasan Uysal, bu tür kalleş ve hain saldırıların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölemeyeceğini söyledi. Uysal, "Karanlık güçler ve şer odakları bu tür hain saldırılarla ülkemiz insanında korku oluşturmaya çalışıyor. Milletimizin sağduyusu, şer odaklarının sinsi oyunlarına bozacaktır. Askerlerimize saldıranların amacı ülkemizde kaos çıkarmak, insanlarda korku oluşturmak. Milletçe bir ve beraber olursak ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan düşmanlarımızın sinsi oyununu yenmiş oluruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Dağlıca şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın kayın babası Numan Ünal, Şemdinli ve Elazığ Palu'daki hain saldırıyı nefretle kınadığını söyledi. Bu tür hain saldırıların amacının ülke insanında panik, korku ve kargaşa oluşturmak olduğunu belirten Numan Ünal, vatan hainleri ve işbirlikçilerinin kirli oyunlarıyla bu milletin birlik ve beraberliğini hiçbir zaman bozamayacağını kaydetti. Ünal, hain saldırıyı yapan PKK terör örgütü ve işbirlikçilerini lanetlediğini belirtti.

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, 21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde PKK terör örgütünün hain saldırısında şehit olmuştu.