Cesur Kiviler İtalya'ya boyun eğmedi

Dünya Kupası F Grubu maçında Yeni Zelanda son şampiyon İtalya ile 1-1 berabere kalarak büyük bir sürprize imza attı.

Dünya Kupası F Grubu maçında Yeni Zelanda son şampiyon İtalya ile 1-1 berabere kalarak büyük bir sürprize imza attı.
2010 Dünya Kupası'nın en büyük sürprizlerinden biri, Nelspruit'teki Mbombela Stadı'nda yaşandı.

Futbolun devlerinden İtalya, F Grubu'ndaki ikinci maçında Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kaldı.

Paraguay'ın dört puanla lider olduğu grupta İtalya ve Yeni Zelanda ikişer puana sahip, bir puanlı Slovakya son sırada. Son maçlarda Slovakya ile İtalya, Yeni Zelanda ile Paraguay karşılaşacak.

Dünya Kupası finallerinde ikinci kez mücadele eden Yeni Zelanda, dört kez dünya şampiyonu İtalya karşısında 7. dakikada Shane Smeltz'i attığı golle öne geçti.

Soldan ceza sahasına doğru kullanılan serbest atışta, arka direkte Fabio Cannavaro'nun kesemediği topu Smeltz ağlara yolladı.

Yediği golden sonra beraberlik için yüklenen İtalya 17. dakikada Giorgio Chiellini ile net bir fırsatı harcadı, 22. dakikada Gianluca Zambrotta'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top üstten az farkla auta gitti.

27. dakikada Riccardo Montolivo'nun ceza alanı dışından sert ve falsolu giden şutunda  top direkten döndü, İtalya'nın baskısı iki dakika sonra golü getirdi.

Tommy Smith'in ceza alanı içinde Daniele De Rossi'yi formasından çekmesini Guatemalalı hakem Batres penaltı olarak değerlendirdi. Penaltıyı Vincenzo Iaquinta gole çevirdi.

İlk yarının son dakikasında De Rossi'nin şutunda kaleci Paston ikinci gole izin vermedi.

İtalya teknik direktörü Marcelo Lippi, ikinci yarıya başlarken Gilardino'nun yerine Di Natale'yi ve Pepe'nin yerine Camoranesi'yi oyuna sürdü.



Topa daha çok sahip olmasına rağmen ilk yarıdaki kadar tehlike yaratamayan İtalya 70. dakikada gole yaklaştı. Montolivo'nun 25 metreden çektiği şutta Paston mükemmel bir kurtarış yaparak kalesini korudu.

Gol arayan İtalya 83. dakikada kalesinde büyük bir tehlike atlattı. Cannavaro'dan sıyrılıp soldan ceza sahasına giren Wood'un yerden şutunda top  az farkla auta çıktı.

88. dakikada Camoranesi'nin uzaktan şutunda Paston kalesinde bir kez daha devleşti ve topu kornere çeldi.
Uzatma dakikalarında Gianluca Zambrotta'nın yakın mesafeden şutunda Ryan Nelsen araya girerek takımı adına çok önemli bir tehlikeyi savuşturdu.



İtalya: Marchetti, Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito, Montolivo, De Rossi, Marchisio (61 Pazzini), Iaquinta, Pepe (46 Camoranesi), Gilardino (46 D, Natale).

Yeni Zelanda: Paston, Reid, Nelsen, Vicelich (80 Christie), Smith, Lochhead, Bertos, Elliot, Killen (90+3 Barron), Fallon (63 Wood), Smeltz.

Goller: 7 Smeltz, 29 Iaquinta (penaltı)

Sarı kartlar: Fallon, Smith, Nelsen

Hakem: Carlos Batres (Guatemala)

Stat: Mbombela


CNN Türk