Bursalı işadamları kan verdi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kızılay Güney Marmara Bölgesi Kan Merkezi Müdürlüğü i

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kızılay Güney Marmara Bölgesi Kan Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ikinci kan bağışı kampanyasını başlattı.

Kızılay Güney Marmara Bölgesi Kan Merkezi'nde düzenlenen "kan bağışı kampanyası" töreninde konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Balabanoğlu, kan bağışının insanlık adına kutsal bir görev olduğunun söyledi. Balabanoğlu, "Bu yıl ikincisi düzenlenen kampanyamıza katılım oldukça büyük. 14 merkezde düzenleyeceğimiz kan bağışı kampanyamıza 1.5 ay boyunca devam edeceğiz. Geçen sene bin 200 civarında kan bağışı gerçekleştirdik. Bu seneki hedefimiz bu sayının üzerine çıkmaktır. Buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan Sayın vali yardımcımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Güney, kan bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı TÜMSİAD üyelerine ve Kızılay Güney Marmara Bölgesi Kan Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Kızılay Güney Marmara Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Nihat Çakır, vatandaşlardan ise kan bağışı konusunda aynı duyarlılığı ve hassasiyeti görmediklerinden yakınarak şunları söyledi: "İnsanlarımız kan bağışı konusunda yeterli bilince sahip değiller. Gelişmiş ülkelerde kan bağışı oran yüzde 5-7 arasında değişirken, ülkemizde bu oran yüzde birdir. Bizim bölge olarak hedefimiz bu oranı yüzde 3'e çıkarmaktır. Bu hedefe ulaşırsak Bursa kendi kan ihtiyacını karşılar duruma gelecektir." dedi.

Alınan kanın kullanım süresinin 42 gün olduğunu belirten Çakır, "Kanın kullanım süresi kısa olduğu için, süreklilik ve düzenlilik önemlidir. Sağlıklı bir insan senede dört defa kan vermelidir."