Bu sorun şiddetle çözülmez

BDP'li Kışanak hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerle ilgili konuştu.

Bu sorun şiddetle çözülmez
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin 10 askeri şehit ettiğini hatırlatan gazetecilere, “Arkadaşlar hergün oluyor. Sayı 1 ya da 10 ne farkeder? Can candır. Açıklama yapmak istemiyorum” dedi.

BU SORUNU ŞİDDETLE ÇÖZEMEYECEKSİNİZ

BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısını değerlendirirken, ilginç açıklamalarda bulundu. Yıldız, şöyle konuştu:

* Yeniden sözün bittiği yerdeyiz, kelimelerin anlamsız olduğu bir sürece başladık. Bu acılardan hepimiz sorumluyuz, hiç kimse sorumluluktan kaçamaz. Savaşın olduğu yerde cenazeler gelir. Geçmişte bunu yaşadık, bugün aynı şeyi yaşıyoruz. Söylediğimiz budur, çatışma olmamalıydı, başlamamalıydı. Ülkedeki çatışmadan, savaştan Türkiye’yi yönetenler medet ummamalıdır. Başkaları mı çözecek? Uzaydan insanlar mı gelecek? Amerika mı çözecek? İsrail mi çözecek? Hayır. Kim çözecek? Türkiye’yi yöneten çözecek. 30 yıldır şiddetle operasyonla çözebildiniz mi? Hayır. O zaman dünya, Avrupa bu sorunun çözümünde neyi denemişse, Türkiye’de bunu denemelidir.

*Türk halkının, Kürt halkının emekçi çocukları heba ediliyor. Mayınlı alana sürülüyor. Bunu Türkiye’yi yönetenler yapıyor. Türkiye’yi yönetenlerin çocukları askerliklerini deniz kenarında yapıyor ama halkın çocukları canını yitiriyor. Genelkurmay, Başbakan, bakanlar göndersinler kendi çocuklarını savaş alanına. Savaş çığırtkanlığını yapanlar göndersinler çocuklarını Kandil’e, Mahmur’a, niye göndermiyorlar? Sonra timsah gözyaşı döküyorlar, şehit cenazelerinde. Türkiye halkı bunu yutmamalıdır, buna kanmamalıdır. O gözyaşları gerçek gözyaşları değil. Biraz daha çocukları öldürtmek için, şehit oldunuz, gazi çocuklarısınız, şehit anasınız, kutsalsınız, biraz siz şehit anası-babası olun da bizde onlara öneriyoruz. Biraz da onlara ait olsun o şeref.

* Artık AKP’den çok devlet yetkililerine sesleniyorum. 10-20-100 bin insan daha öldürseniz, 10 bin insan daha cezaevine tıksanız, bir milletvekili değil, BDP’nin 20 milletvekilini de öldürseniz, tüm belediye başkanlarını öldürüp cezaevine atsanız, bu sorunun şiddet yöntemiyle, baskıyla zulümle çözemeyeceksiniz. Er veya geç, ama biz diyoruz ki daha çok Kürt ve Türk kanı akmasın. Devleti yönetenler barışın nasıl gelebileceklerini biliyorlar. Dünya deneyimleri ortadadır. 30 yıldır denen yöntemi denemekten vazgeçsinler. Çünkü bu çıkmaz bir sokaktır. Bu yolda ısrar, beraberinde ayrılığı getirir, bunu da çok net olarak söyleyelim. Kürtleri öldürmekle, cezaevine göndermeyle, barışı kardeşliği tesis edemeziniz. Kürtlerde meşhur bir deyim vardır. ’Biz boş testiyi dolu testiye çarparız’bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Varsın testisi dolu olanlar düşünsün

Vatan