Bodrum'da Yangınlar

Bodrum ilçesinde, biri ziraat alanı diğeri ormanlık olmak üzere iki ayrı yerde yangın çıktı. Yangınlar hava ve karadan müdahale ile kontrol altına alınarak söndürüldü.

İlk yangın saat 15:00 sıralarında Ortakent beldesi kavşağı yakınlarındaki ziraat alanında çıktı. Yangına bir yangın söndürme helikopteri ile havadan, Bodrum, Konacık, Bitez, Ortakent belediye itfaiye ekipleri, Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazöz ve orman işçileri ile karadan müdahale edildi. Bodrum- Turgutreis Karayolu kenarında alanda çıkan yangında zaman zaman trafikte aksama yaşandı. Yaklaşık yarım hektarlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmaları
başladığı sırada bu kez de Konacık beldesi ormanlık alanda yangın çıktığı ihbarı geldi. Ekiplerin çoğu o bölgeye sevk edildi. Konacık beldesi Adayer mevkiinde yerleşim yeri yakınlarında çıkan yangına itfaiye ekipleri gelene kadar çevredeki vatandaşlar müdahale etmeye çalıştı. Üç dönümlük ormanlık alanda etkili olan yangın hava ve karadan müdahale ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Bazı vatandaşlar söndürme çalışmalarını evlerinin balkonlarından izledi. Yangına müdahale sırasında Milas Orman
İşletme Müdürü Ayhan Bayrak ve Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut bölgede yer aldı. Yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Yangınların yerleşim yerleri sınırında olduğunu söyleyen Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak "Yangınlar kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Erken müdahale ile daha fazla alana yayılmasının önüne geçildi. Hava sıcak ancak rüzgarın olmaması yangına müdahalenin etkinliği açısından iyi oldu. Vatandaşlarımızın yangınlar konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Ayrıca, en ufak bir duman gördüklerinde Alo 177'yi arasınlar" dedi.