Bodrum'da 2 farklı belde de orman yangını çıktı.

Muğla'nın Bodrum İlçesine bağlı Konacık ve Ortakent Yahşi beldelerinde bir saat içerisinde 2 farklı noktada orman yangını çıktı.

Muğla'nın Bod

Muğla'nın Bodrum İlçesine bağlı Konacık ve Ortakent Yahşi beldelerinde bir saat içerisinde 2 farklı noktada orman yangını çıktı.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık ve Ortakent Yahşi beldelerinde bir saat içerisinde 2 farklı noktada yangın çıktı. Ortakent Yahşi beldesinde özel şahsa ait çalılık arazide çıkan yangın yerleşim merkezine yakın olması çevredeki ev sahiplerini korkuttu. Yangına kısa sürede çevre beldelerden gelen itfaiye ekipleri, orman söndürme ekipleri, 1 helikopter ve çok sayıda vatandaş söndürmek için yoğun çaba harcadı. Güçlükle kontrol altına alınan yangın çevre sakinlerine rahat bir nefes aldırdı. Yangın yerinin yakınında iş yeri bulunan Özgür Korkmaz, "Yangın çıkmadan önce bir patlama sesi geldi. Daha sonra dumanlar yükselmeye başladı." dedi. Edinilen bilgilere göre Ortakent Yahşide çıkan yangının sebebi bölgeden geçen yüksek gerilim hatlarından olduğu öğrenildi.

Ortakent Yahşi beldesindesin deki yangın alanında soğutma çalışılmaları devam ederken bir yangın haberi de 2 km yakınında bulunan Konacık beldesinden geldi. Asırlık çam ağaçlarının bulunduğu Konacık merkez mahallesinde, yerleşim merkezinin bitimindeki ormanda başlayan yangın çevre sakinleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Daha sonrasında çıkan yangına çok sayıda arasöz, 1 iş makinesi 1 helikopter ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yangının çıkmasıyla birlikte çevrede evi olan yaklaşık 300 vatandaş yangın söndürmesinde yoğun caba harcadı.

Henüz nedeni belirlenemeyen Konaçıktaki çikan yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde jandarma ekipleri güvenlik tekbirleri alırken bir ambulans da olası bir yaralanma ve yanmaya karşı hazır bekletildi. Yaklaşık 2 hektarlık alan yangından yanarak zarar gördü.