BDP'liler İzmir'de eylem yaptı

zmir'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, terör örgütünün Irak'taki Kandil ve Mahmur kaplarından geçen yıl Türkiye'ye gelerek teslim olan terör örgütü üyelerinin serbest bırakılmaları ve haklarındaki davaların düşürülmesiyle isteğiyle yürüyüş yapıp, AK Parti İl Teşkilatı önüne siyah çelenk bıraktı.

zmir'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, terör örgütünün Irak'taki Kandil ve Mahmur kaplarından geçen yıl Türkiye'ye gelerek teslim olan terör örgütü üyelerinin serbest bırakılmaları ve haklarındaki davaların düşürülmesiyle isteğiyle yürüyüş yapıp, AK Parti İl Teşkilatı önüne siyah çelenk bıraktı. Konak Meydanı'nda toplanan bir grup BDP'li, hükümeti eleştiren dövizler taşıyarak slogan atıp AK Parti İl Başkanlığı'na kadar yürüdü. İl Başkanlığı yakınında basın açıklaması yapan BDP İzmir İl Eş Başkanı Yusuf Kaya, geçen yıl terör örgütünün Mahmur ve Kandil kamplarından Türkiye'ye gelerek teslim olan terör örgütü üyelerinin 11'inin geçtiğimiz günlerde tutuklandığını hatırlatarak, bu kişilerin serbest bırakılmasını ve açılan davanın düşürülmesini istedi.

Hakkari'de bu sabah meydana gelen terörist saldırıya da değinen Kaya, "20 aileye ateş düştü" dedi.

Kaya ile grup içerisinden 2 kişi, üzerinde "Barışa tutuklama, Ergenekon'a tahliye" yazılı siyah çelengi AK Parti İl Başkanlığı binası önüne bıraktı.

Polisin AK Parti İl Teşkilatı önünde geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, daha sonra sona erdi.


CNN Türk