Başkan Korkut'tan Teröre Tepki

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Şemdinli'de hain bir saldırı sonucu 11 askerin şehit olmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Şemdinli'de hain bir saldırı sonucu 11 askerin şehit olmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Dış güçlerin maşası, eli kanlı terör örgütünü lanetleyen Korkut, "11 vatan evladı şehit düşmüş, 16 askerimiz ise gazi olmuştur. Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde PKK'lıların saldırısında şehit olan askerlerin ardından tepkiler sürüyor. Ali Korkut, şehitlerin Türk milletinin birliğini perçinleyeceğini belirterek, "Dış güçlerin maşası olmuş, kanlı terör örgütü 11 vatan evladını şehit etmiş, 16 evladımız da yaralanmıştır. Türk milletinin ve acılı ailelerin acılarını paylaşıyorum. Biz elbette ki şehitlerimizin acısıyla, acı yaşayacağız ancak Türk milleti daima var olacaktır. Hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Türk milleti tarihi boyunca bu topraklar için şehit kanı akıtmıştır. Yine akıtacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu millet kanlı terör örgütünün kökünü kazıyacaktır ve bu gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecektir" şeklinde konuştu.
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, hain saldırı da şehit düşen Aydınlı er, 21 yaşındaki Mehmet Ali Tosun'un ailesine gönderdiği komando kıyafetli fotoğrafa atıf yaparak;
"Şehidimiz Mehmet; ailesine bu şiiri göndermiş: Olur ya bir çatışmada ölürsem / Arkamdan yas tutmayın / Bırakın toprağımda rahat uyuyayım / Bedenimden elbisemi çıkartmayın / Onlar benim gururumdur / Ölünce kefenim olacak / Başımdan beremi çıkartmayın / O benim şanım şerefim olacak / Ayağımdan botlarımı çıkartmayın / Onlar nice yollar aşacak / Şehit olursam / Sırat köprüsünden geçecek / Elimden tüfeğimi almayın / O benim namusundur / Ölünce mezarıma sembol olacak / Yaramın kanını silmeyin / Ahrette hesabı sorulacak./ Şimdi bu milletin tüm düşmanlarına sesleniyorum, ölüme böylesine yürüyen bir milleti esir alacağınızı düşünüyorsanız, koca bir aldatmaca içerisinde olduğunuzu mutlaka anlayacaksınız, bu millete kefen biçemeyeceksiniz ve döktüğünüz kan içerisinde boğulacaksınız" dedi.