Yargıda Ergenekon operasyonu

'Ergenekon'da yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyetleri olduğu' iddia edilen kişilere yönelik İstanbul, Ankara ve Antalya'da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. E...

 

' Ergenekon ' da yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyetleri olduğu ' iddia edilen kişilere yönelik İstanbul , Ankara ve Antalya ' da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi . Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ' in de aralarında bulunduğu 4 ' ü avukat 8 kişi gözaltına alındı . Operasyonun , Yargıtay ' da bulunan bazı davaları etkilemek için kurulan avukatlar grubunun çökertilmesi için yapıldığı belirtildi .

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın talimatı doğrultusunda Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri , dün sabah erken saatlerde 15 adrese operasyon düzenledi . Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay , İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz , emekli Jandarma Albay Cafer Balçık ' la birlikte avukatlar Kütbettin Kaya , Tülay Bekar , Hadi Ali Emre ve Hülya Kaya gözaltına alındı . Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım ' ın da aynı soruşturma kapsamında sorgulanmak üzere İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ' ne getirildiği öğrenildi .
' Ergenekon soruşturması kapsamında yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyetleri olduğu ' ileri sürülen eski Adalet Bakanı Oktay ' ın Keçiören ' deki evinde arama yapıldı . Polis ekiplerinin 09 . 30 sularında başlattığı aramada , Oktay ' ın avukatının da bulunduğu öğrenildi . Aramaların ardından Oktay gözaltına alındı . Seyfi Oktay ' ın Keçiören ' deki evinde sabah saatlerinde başlatılan arama , yaklaşık 3 , 5 saat sürdü . Evden dizüstü bilgisayar ve yazıcı çıkarıldığı görüldü . Aramanın tamamlanmasının ardından Oktay , polis ekipleri eşliğinde evden çıkarıldı . Oktay ' ın evden çıkarılışı sırasında dışarıda bekleyen yakınları polis ekiplerine tepki göstererek slogan attı . Oktay ' ın bindirildiği polis aracını yumruklayan bazı kişiler , otomobilin ön camını kırdı . Oktay , arama yapılması için Angora Evleri ' nde bulunan diğer konutuna götürüldü . Seyfi Oktay ' ın Beysukent Angora Evleri ' ndeki konutunda da arama yapıldı . Oktay , eve girerken gazetecilere yaptığı açıklamada , " Yaşamım boyunca demokrasi için mücadele ettim . Geçmişim çok parlak . Bu mücadele devam edecek . Yargı olaya el koydu , ona saygılı olacağım . " dedi .
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı , avukat Mehmet Cengiz , Antalya ' nın Belek beldesindeki yazlığında gözaltına alındı . Cengiz , sağlık raporu alınması için kelepçesiz olarak Antalya Adliyesi ' ne getirildi . Adli Tıp Kurumu ' nda sağlık kontrolünden geçirilen Cengiz , çıkışta gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair soruları üzerine , " Ergenekon ' dan gözaltına alındım . ' ' şeklinde cevap verdi . Cengiz ' in Ankara Sıhhiye ' deki bürosunda cumhuriyet savcısı gözetiminde arama yapıldı . Cengiz ' in avukatlık bürosunda yapılan arama yaklaşık sekiz saat sürdü . Arama yapan ekiplerin , Cengiz ' in bürosundaki bilgisayarın hard diskindeki bazı dosyaları kopyaladığı öğrenildi . Öğleden sonra İstanbul ' a getirilen Cengiz , Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne bağlı Kamu Sağlığı Merkezi ' nde sağlık kontrolünden geçirildi . Ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi ' ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü ' ne getirildi .
Emekli Albay Cafer Balçık ve Avukat Tülay Beker ile Avukat Ali Hadi Emre de aynı soruşturma kapsamında Ankara ' da gözaltına alındı . Ayrıca Ankara Barosu avukatlarından Sefa Altıoğlu ' nun evi ve bürosu da operasyon kapsamında arandı . Arama yapıldığı sırada Altıoğlu ' nun bürosu ile evinde bulunmadığı bildirildi . Çankaya ' da bulunan Yargıtay Lojmanları ' nda da polisin arama yaptığı öğrenildi .
Hastaneye kaldırıldı
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alınan Seyfi Oktay ' ın , Keçiören ve Beysukent ' teki evleri ile Gaziosmanpaşa ' daki bürosunda arama yapıldı . Oktay daha sonra polis ekiplerince , sağlık kontrolü için Keçiören ' deki Adli Tıp Kurumu ' na götürüldü . Sağlık kontrolünün ardından Oktay ' ın , Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi ' ne sevkine karar verildi . Oktay ' ın tansiyonu düşürülemediği için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi ' nde yatarak tedavisi yönünde karar verildiği öğrenildi .

Zaman