Yardım Gemilerine Destek Konvoyu Gaziantep'ten Yola Çıktı

Filistin'e yardım götüren gemilere saldıran İsrail'i protesto etmek için, Gaziantep'ten Suriye'ye geçip, İsrail sınırında eylem yapacak yüzlerce araç konvoyu yola çıktı.

  Sabah saatlerinde Kırkayak parkında toplanan ve aralarında Batman , Malatya , Elazığ , Van gibi çevre illerden gelen yüzlerce vatandaşın bulunduğu kalabalık araçlarını Filistin ve Türkiye bayraklarıyla süsledi .
Yola çıkmadan önce basın açıklaması yapan İHH , BÜLBÜLZADE , Anadolu Gençlik Derneği , AY-DER , Erdemliler Cemiyeti ve diğer STK temsilcileri bu uğurda sonuna kadar yürüyeceklerini söyledi .
İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan , üç gündür Kırkayak parkında bekleyen ve kendilerine bu konuda destek veren herkese teşekkür etti .
Okudan , " Allah nasip ederse Suriye ' de , İsrail sınırına yakın bir yerde bu eylemi devam ettireceğiz . Oraya kadar bunu götüreceğiz . Bizim tarafımız bellidir . Bu eylemle birlikte tarafımızın daha da netleşeceğini düşünüyoruz " dedi .
İHH olarak gemilerinin geri verilmesini istediklerini belirten Okudan , " Arkadaşlarımız , Gazze ' ye tekrar girerler ve abluka kalkar konvoyumuzda hedefine ulaşmış olur . Rabbimizden tek temennimiz budur . Bu uğurda kanlar aktı şehitler verdik . İnşallah şehitlerimizin kanı yerde kalmaz . Bunun içinde mücadelemiz devam edecek . Buradan araçlarımızla Kilis ' e gideceğiz oradan da Suriye ' ye geçeceğiz . Orada provokatif eylemlere gelmeden düzenli bir şekilde eylememizi gerçekleştiririz " diye konuştu .
Şükrü Okudan ' ın konuşmasından sonra diğer STK temsilcileri de birer konuşma yaptı .
Yapılan konuşmaların ardından araç konvoyu Kilis ' e , oradan da Suriye-İsaril sınırına geçmek üzere yola çıktı .