Vali Atış, Yardım Gemisinde Hayatını Kaybeden Topçuoğlu'nun Ailesini Ziyaret Etti

Adana Valisi İlhan Atış, "Dünya tarihinde zulüm ederek hiçbir millet büyümemiştir. İsrail tarihi bilmiyor" dedi.

Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilerle düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden milli tekvandocu Çetin Topçuoğlu'nun (54) evine taziye ziyaretinde bulunan Vali Atış, "Şehidimizi tanıyordum. Tek bir amacı vardı. Diğer arkadaşlarıyla birlikte dünyadan umudunu kesmiş, bizim kardeşlerimiz olan zulüm altındaki Gazze'ye yardım götürmeye çalışıyorlardı. Başka bir şey değil. Yardımı götürmelerine izin vermediler. Başbakan Erdoğan'ın söylediği gibi, 'Merhamet yüklü, vicdan yüklü' gemiye izin vermediler. Şehit
oldu" diye konuştu.
Türk milletinin her zaman muhtaç insanların yardımına koştuğunu, koşmaya da devam edeceğini kaydeden Atış, "Dünya tarihinde zulüm ederek hiçbir millet büyümemiştir. Zulüm eden millet eninde sonunda batmıştır. Herhalde bunlar tarihi bilmiyor" dedi.
Taziye ziyaretinde Atış, şehidin oğlu Aytek Topcuoğlu'na (25) sarılarak başsağlığı diledi. Ziyarette Kuran-ı Kerim'in okunurken, hayatını kaybedenler için dua edildi.
Ziyarette Vali Atış'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, emniyet müdür yardımcıları ve AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude de yer aldı.