Tavşanlı'da 'Suskunluk'

Tavşanlı'nın 'kardeş şehri' Gazze'ye, insani yardım taşıyan gemilere İsrail tarafından saldırılması, aralarında İHH Tavşanlı Temsilcisi İlhan Dirgin'in de bulunduğu ve değişik haberlere göre 9 ile 16 kişinin öldürülmesi olayına Tavşanlı'da siyasiler ve yöneticilerden güçlü bir tepki sesinin çıkmaması şaşkınlıkla karşılandı

Tavşanlı'da 'Suskunluk'
  Tavşanlı ' nın ' kardeş şehri ' Gazze ' ye , insani yardım taşıyan gemilere İsrail tarafından saldırılması , aralarında İHH Tavşanlı Temsilcisi İlhan Dirgin ' in de bulunduğu ve değişik haberlere göre 9 ile 16 kişinin öldürülmesi olayına Tavşanlı ' da siyasiler ve yöneticilerden güçlü bir tepki sesinin çıkmaması şaşkınlıkla karşılandı .
Tavşanlı Belediye Meclisi ' nde geçtiğimiz yıl alınan karar doğrultusunda Gazze Tavşanlı ' nın ' kardeş şehri ' olarak kabul edilmişti . İsrail ' in Gazze ' ye saldırısından itibaren Kardeş Şehir kabul edilen Gazze ' ye bu tarihten sonra çeşitli kampanyalar düzenlenmiş , Gazze ' deki yaraların sarılması amacıyla ilaçlar gönderilmişti .
Ancak yine Gazze ' ye gönderilmek istenen insani yardım gemilerine İsrail tarafından haince saldırılması ve aralarında Tavşanlılı İlhan Dirgin ' in de bulunduğu gemidekilerden haber alınamamasına rağmen Tavşanlı ' daki siyasi parti temsilcilerinin olaylara ilişkin sıradan bile denemeyecek açıklamaların dışında net tavır takınılan beyanlarda bulunulmaması kamuoyunda garip karşılandı .
Vatandaşlar ise bu durumu Bank Asya Ligi ' ne çıkan Linyitspor ' un coşkusu nedeniyle kınama açıklamalarının unutulabileceği yorumunda bulunuyor .
Bu arada Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler , Linyitspor kafilesinin Cumhuriyet Meydanı ' nda karşılandığı etkinlikte İsrail ' in gemilere , bölücü terör örgütünün de askerlere yaptığı saldırılara bir-iki cümleyle değinmişti . Ancak Tavşanlı Belediyesi ' nin resmi internet sitesinde de konuya ilişkin herhangi bir açıklamaya da rastlanmadı .
Milletvekili Hüsnü Ordu ' dan gazetemizin hazırlandığı saate kadar hiçbir açıklama gelmezken , ilçedeki tüm siyasi partilerin başkanları ya da teşkilatlarından da hiçbir tepki açıklamasının yapılmaması kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor .
AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Nejat Tülek de , Tavşanlı ' nın Sesi gazetesine ilçe dışında olduğunu ilçeye döndüğünde İlhan Dirgin ' in eşi Havva Dirgin ' i ziyaret edeceğini belirtmekle yetindi .