Sokak Ligi'nde yetiştiler, Almanya'ya transfer oldular

İzmir'le birlikte 19 ilde yürütülen SOKAK LİGİ, 12-16 yaş aralığındaki spora erişimi kısıtlı, dezavantajlı çocuklara yönelik olarak uygulanıyor. 2004

  İzmir ' le birlikte 19 ilde yürütülen SOKAK LİGİ , 12-16 yaş aralığındaki spora erişimi kısıtlı , dezavantajlı çocuklara yönelik olarak uygulanıyor . 2004 yılında SOKAK LİGİ ' ne başlayarak projeyi tamamlayan gençler , yeni dönemdeki kardeşlerine ağabeylik yapıyor . İzmir ' de ise 2004 yılından beri sürdürülen proje kapsamında 120 genç projeyi tamamladı . Bunlardan ikisi , Almanya ' nın Münih şehrindeki Bayern Münih ' in alt takımına girmeye hak kazandı .

Türkiye koordinatörlüğünü Sosyal Sorumluluk Derneği , İzmir koordinatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin yürüttüğü SOKAK LİGİ ' nde yeni bir dönem daha başladı . Spora erişimi kısıtlı , dezavantajlı çocuklara yönelik projeye , bu defa kızlar da katıldı . Bostanlı Rekreasyon Alanı ' nda düzenlenen törenle 12 yaş grubundaki toplam 80 çocuktan oluşan Homeros , Smyrna , Forbes ve Ege takımları , 10 gönüllü antrenör ve psikolog eşliğinde çalışmalara başladı . Törende , sezon açılışıyla birlikte sokak ligi ' nde oynayacak çocuklara malzeme de dağıtıldı .

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Nezihe İncegöz , Sokak Ligi ' ne katılan çocuklara projenin kapsamı , geçen dönem yaşananlar , uygulananlar ve kazanılan başarılarla ilgili bilgi aktardı . İncegöz , spor yapmanın yanında projeye katılan çocukların sağlıklı bir şekilde sosyalleşmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı . Belediye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Murat Özel ise amaçlarının topluma yararlı , Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ülkeye sahip çıkan gençler yetiştirilmesi olduğunu belirtti . Özel , " İzmir Sokak Ligi geniş bir ailedir ve bu ailenin her geçen yıl biraz daha genişlemesinden büyük gurur duyuyoruz . Bu aileye kızlarımızın da katılması , bizi özellikle mutlu etti . " dedi .

SOKAK LİGİ

Dezavantajlı çocukların sağlıklı sosyalleşmesini ve spor ekseninde kaynaşma sağlamak amacıyla 2004 yılında British Council öncülüğünde başlatılan ve son dört yıldır Türkiye koordinatörlüğünü Sosyal Sorumluluk Derneği , İzmir koordinatörlüğünü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin yürüttüğü Sokak Ligi projesi , 12-16 yaş arası çocuklara yeni bir dünyanın kapılarını açıyor . İl takımlarının mücadelesi , sadece kazanan ya da kaybeden üzerine kurulmuyor . Turnuvalarda centilmenliğin ve sportmenliğin daha fazla puan getirdiği maçlar yapılıyor .

İLK DÖNEMİ TAMAMLAYAN GENÇLERİN GÖRÜŞLERİ :

Aykut Bingöl : Projeye katıldığımda 12 yaşındaydım . O zaman sportif etkinliklerim yoktu , sokak futboluyla idare ediyordum . Beni çalıştıran kimse yoktu . Bu projeye katıldıktan sonra hocalarım kendimi geliştirmeme yardım etti . Büyük takımlara gittim . Lig karşılaşmaları için Trabzon ' a ve Almanya ' ya gittik . Şu anda Menemenspor ' dayım . Yeni döneme başlayan kardeşlerime başarılar diliyorum .

Mesut Kaçar : Bu projeye katıldıktan sonra hayatımda birçok şey değişti . Örneğin paylaşmayı öğrendim , yeni arkadaşlar edindim . Çok yeri gezdim , gördüm . Ben de Menemenspor ' da oynuyorum . Futbola devam edeceğim . Herkes birbirine yardım ederse daha güzel şeyler olur diye düşünüyorum .