İsrail Sınırında Eylem Yapacaklar Gaziantep

-İSRAİL SINIRINDA EYLEM YAPACAKLAR GAZİANTEP (A.A) - 02.06.2010 - GAZZE'YE YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE SALDIRIYI İSRAİL'İ SINIRINDA PROTESTO ETMEK İSTEYE

 

-İSRAİL SINIRINDA EYLEM YAPACAKLAR

GAZİANTEP ( A . A ) - 02 . 06 . 2010 - Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırıyı İsrail ' i sınırında protesto etmek isteyen bir grup vatandaş , Suriye ' ye hareket etti .

Kırkayak Parkı ' nda toplanan ve çevre illerden gelen vatandaşların da bulunduğu grup , Suriye ' ye gidecekleri araçları Filistin ve Türk bayraklarıyla süsledi .

İHH İnsanı Yardım Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Şükrü Okudan , burada yaptığı açıklamada , yardım gemilerine yapılan saldırıyı İsrail sınırında protesto edeceklerini söyledi .

İsrail saldırısını protesto etmek için üç gündür Kırkayak Parkı ' nda eylem yaptıklarını hatırlatan Okudan , ' Allah nasip ederse Suriye ' de , İsrail sınırına yakın bir yerde bu eylemi devam ettirmeyi planlıyoruz ' dedi .

İHH olarak gemilerin geri verilmesini istediklerini ifade eden Okudan , ' Buradan araçlarımızla Kilis ' e gideceğiz oradan da Suriye ' ye geçeceğiz . Orada provokasyonlara gelmeden düzenli bir şekilde eylememizi gerçekleştiririz ' diye konuştu .

Konvoya katılan diğer sivil toplum örgütü temsilcilerinin yaptığı konuşmanın ardından , Suriye ' ye gidecek kafile araçlarla yola çıktı .

02 . 06 . 2010 12 : 36 : 27