Gürsel Tekin'in kaderi bugün belli oluyor

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, her ne kadar 'benim kimseyle sorunum yok, partimin başarısı için çalışırım' dese de onun varlığı bazı partilileri rahatsız ediyor.

  Tekin ' in gö ; reve dö ; nmemesi iç ; in kimler bir araya geldi?

CHP kulislerinde konuşulanlara gö ; re , partinin 33 . Kurultayında Ö ; nder Sav tarafından Merkez Yü ; rü ; tme Kurulu listesi dışında bıraktırılan Gü ; rsel Tekin ' in gö ; revine dö ; nememesi iç ; in lobi ç ; alışmaları sü ; rü ; yor .

Genel Sekreter Ö ; nder Sav adına CHP İstanbul Milletvekili Ç ; etin Soysal tarafından yü ; rü ; tü ; len ç ; alışmada ilk hedef ilç ; e başkanları oldu .

Ö ; nder Sav ' ın adına hareket ettiğini aç ; ıklayan Ç ; etin Soysal ' ın ' Genel sekreterimizle gö ; rü ; şü ; n ve Tekin ' in dö ; nmemesini sağlayın ' ' dediği belirtiliyor .

Soysal ' ın CHP milletvekili Mehmet Sevigen ' e yakınlığıyla bilinen İstanbul ' daki sekiz ilç ; e başkanını ikna ederek Ankara ' ya yolladığı belirtilirken Gü ; rsel Tekin ' e yakınlığıyla bilinen 31 ilç ; e başkanının ' Ankara daveti ' ' ne olumsuz yanıt verdiği ö ; ğrenildi .

İstanbul ' daki 39 ilç ; e başkanından sadece 8 ' inin Ö ; nder Sav ' la gö ; rü ; şmek ü ; zere Ankara ' ya gitmesi , 31 ilç ; e başkanının ç ; ağrıya olumsuz yanıt vermesi , Sav adına kulis yapanları şaşırtırken , Ankara ' ya giden 8 ilç ; e başkanının Mehmet Sevigen ' e yakınlığıyla tanındığı belirtildi .

KADERİ BUGÜ ; N BELLİ OLACAK

Genel Başkan Yardımcılığı vaadi verilmesine rağmen partinin &ldquo ; ikinci adamı&rdquo ; tarafından bloke ile MYK dışında kalan Gü ; rsel Tekin ' in kaderi bugü ; n toplanacak MYK ' da belli olacak . İstifanın eşiğine gelen Tekin , Sav ' ın işaretine gö ; re ya il başkanlığına dö ; necek ya da iki ayda bir Ankara ' nın yolunu tutacak .

İL YÖ ; NETİMİ DE ANKARA ' DA

Ö ; te yandan , CHP İstanbul İl Yö ; netim Kurulu ü ; yeleri de salı gü ; nü ; il merkezinde bir toplantı yaptı . CHP İstanbul İl Başkanı Gü ; rsel Tekin ' in de katıldığı toplantıda kurultay sü ; recinde yaşananlar ele alındı . İl Yö ; netim Kurulu ü ; yeleri daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıç ; daroğlu ' yla gö ; rü ; şmek iç ; in randevu istedi . Randevu talebine yarım saat sonra ' olumlu ' ' yanıt geldi . Gü ; rsel Tekin dışındaki İl Yö ; netim Kurulu ü ; yeleri bu sabah Ankara ' ya uç ; tu . CHP ' lilerin ö ; ğle saatlerinde Kılıç ; daroğlu ile gö ; rü ; şecekleri ö ; ğrenildi .

CHP KENDİ ANKETLERİNDE BİLE DÜ ; ŞÜ ; YOR!

Bu gelişmeler CHP adına yapılan ve AK Parti ve diğer kurumlar adına yapılan anketlerle ç ; elişen anketlerinde de sapmalara yol aç ; tı! Partililerin yaptırdığı son kamuoyu yoklamalarına gö ; re , CHP son bir haftada ü ; lke genelinde iki puan İstanbul ' da ise beş puan kaybetmiş gö ; rü ; nü ; yor .

Parti iç ; indeki bir grup anket ç ; alışmalarında ' Gü ; rsel Tekin ' in yö ; netime alınmaması CHP ' de birşey değişmediğini gö ; steriyor ' ' sonucunun ç ; ıktığını belirtirken , bir grup da yapılan son anketlere gö ; re , CHP ü ; lke genelinde 32 ' den 30 ' a , İstanbul ' da ise 38 ' den 33 puana indiğini savunuyor .

Haber7