"Gazze'ye gitmek istiyorum"

Gazze'ye yardım götüren ve uluslararası sularda İsrail'in saldırısına uğrayan filodaki 'Gazze' isimli geminin iki mürettebatı ve bir gönüllünün bulund

  Gazze ' ye yardım götüren ve uluslararası sularda İsrail ' in saldırısına uğrayan filodaki ' Gazze ' isimli geminin iki mürettebatı ve bir gönüllünün bulunduğu üç kişi Türkiye ' ye geldi . İHH Vakfı Personeli Mehmet Salih Bulga , " İsterdim ki insanı yardım malzemeleri Gazze ' ye ulaşsın . Tekrar Gazze ' ye gitmek istiyorum " dedi .

Türk Hava Yolları ' na ait bir uçakla , saat 22 . 37 ' de İstanbul ' a gelen geminin İkinci makinisti Ömer Naci Dinçer , gemi aşçısı Adnan Tanrıverdi ve İHH görevlisi Mehmet Salih Bulga , havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı . İsrailli yetkililer tarafından kendilerine İbranice belgelerin imzalatılmaya çalışıldığını ifade eden Bulga , " Yazılanlardan hiçbir şey anlamıyorduk . ' Bunları imzalamazsanız , Türkiye ' ye dönemezsiniz ' dediler . Ama belgenin içeriği ile ilgili kimseye bilgi vermediler . İsrail askerleri gemiye çıkıp bizi rehin aldıktan sonra uzun bir süre gözaltında tutulduk . Bir bayan subay eşliğinde askerler başımızda duruyordu . Her şey sınırlıydı . Bir tuvalete iki asker eşliğinde gidiyorduk " diye konuştu .

İsrail askerleriyle Gazze Gemisi ' nde karşı karşıya geldiği anı anlatan Salih Bulga , " Saat 04 . 30 civarı askeri gemiler yaklaştı . Bize hız kesmemizi söylediler ve bunu yapmadığımız takdirde ateş açacaklarını söylediler . Üç dakika içinde Mavi Marmara gemisine ulaştılar ve bombalamaya başladılar . Önce gemiye bomba atıldı ve bizim gemilerin geri çekilmesini istediler . Mavi Marmara gemisi başta olmak üzere diğer gemileri de esir alan İsrail askerleri en son bizim gemiye gelip , gemimizi ele geçirdiler . 50 asker hücum botlarla gemiye yaklaştı ve bizi bir yerde topladılar " şeklinde konuştu .

Geminin ikinci makinisti Ömer Naci Dinçer ise , " Amacımız insani yardımı ulaştırmaktı . Bunun için saldırı düzenleyen askerlere müdahale etmedik . Başka bir amaç için gitseydik çok daha değişik şeyler olabilirdi " ifadelerini kullandı .