Aydın'da Klasik Türk Müziği Gecesi

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Klasik Türk Müziği Konseri, Aydınlılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Aydın'da Klasik Türk Müziği Gecesi
  Klasik Türk Müziği ' nin kültüre katmış olduğu değerlerin ve renkliliğin günümüzde de devam edebilmesi ve halka en güzel şekilde ulaştırılması için oluşturulan Klasik Türk Sanat Musikisi Korosu Şef Nihal Çallak yönetiminde bir konser verdi . Koroya konuk ses sanatçısı olarak Seher Dilmaç ve Tolga Meriç ile konuk bestekarlar olarak Yılmaz Yüksel ve M . Sabri Akçagül eşlik etti . Aydın Kültür Merkezi Dr . Hidayet Sayın Salonu ' nda gerçekleştirilen konsere yoğun bir katılım oldu .
Konser öncesi bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka , Klasik Türk Müziğinin asırlar boyu gelişmesini sürdürerek müzik kültürüne farklı bir sentez oluşturduğunu söyledi . Klasik Türk Müziğinin beste , ağır ve yürük semâi gibi formların yanı sıra modern müzik anlayışına uygun kısa süreli , kısa güfteli ve hareketli şarkı ve fantezi formlarla günümüze kadar geldiğine işaret eden AKtakka , " Türk sanatının bir ürünü olan Klasik Türk Müziği birçok milletin müziklerini etkilemiş ve kendi potasında sentezleyerek gerek makam sayısı ve anlayışı , gerekse formlar ve usuller bakımından çok zengin bir müzik türü halini almıştır . 20 . yüzyılın ortalarından bugüne kadar gelen dönemde Batı Müziğinin model alınması sonucunda koro ve konser gibi uygulamalar yaygınlık kazanmıştır " dedi .
Yapılan konuşmaların ardından koro tarafından seslendirilen eserler , davetliler tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi .