Asimder'den İsrail Tepkisi

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Yrd

Asimder'den İsrail Tepkisi
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, "Türk Devlet geleneğini gözden kaçıran İsrail, bu kanın hesabını er ya da geç çok pahalıya ödeyecektir." dedi.
İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere yönelik olarak yaptığı saldırıya tepkiler devam ediyor. Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, dernek olarak İsrail'i sadece kınamadıklarına vurgu yaparak, aynı zamanda lanetlediklerini ve uyardıklarını ifade etti. Yaptığı yazılı açıklamada, İsrail devletinin kuruluşu ve tarihi süreç içerisinde Türklerle olan ilişkilerini anlatan Eğilmez, İsrail'in kuruluşunun, dünyanın en ilginç hikayelerinden birisi olduğunu kaydetti.
İsrail'in, 1948 yılında kurulmuş olsa bile, girişimlerin çok daha eskiye dayandığını belirten Eğilmez, "20. yüzyılın başlarında Siyonist hareketin lideri Theodor Herzl, Osmanlı Devleti sınırları içerisinde bulunan Filistin topraklarında, Yahudiler için toprak tahsisi yapılması talebiyle Türklere başvurur fakat bu istek II.Abduhamid tarafından reddedilir. Yahudilerin bu idealleri yaklaşık yarım asır sonra, aynı topraklar üzerinde hayat bulur. Başka bir açıdan bakacak olursak, Arapların tam ortasında İsrail Devleri'nin kurulmuş olmasının en önemli sebeplerinden biri de artık bölgenin Türk hakimiyetinde olmamasıdır. 1948 yılından sonra İsrail; kabul görmek adına komşularıyla iyi geçinmek ve işbirliği yapmak yerine, düşmanlık ve genişleme yolunu tercih ederek, haydut ve hatta terörist devlet haline geldi. Bazen, kendilerini katletmiş olan Hitleri örnek alıp Müslümanlara karşı katliamlar yaptılar. Bazen ortaçağa korku salan Hasan Sabbah'ın fedailerini örnek alıp, kendilerine karşı tehdit olarak gördükleri masum insanları kalleşçe öldürdüler. Bazen de pkk gibi terörist grupları kullanarak kendilerine rakip olarak gördükleri ülkelere zarar vermeye çalıştılar. Ama bunların bir çoğunu ya inkar ettiler ya da kendilerinin haklı olduklarını haykırdılar." diye konuştu.
TÜRKLER TARİH BOYUNCA YAHUDİLERİ KATLİAMLARDAN KURTARMIŞTIR
İsrailli politikacıların uyguladığı, insan haklarına, uluslararası hukuka ve insanlığa aykırı politikaların herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Eğilmez, buna rağmen dünyayı yöneten güçlerin çıkar ilişkileri nedeniyle kimsenin bu haydutlara ses çıkarmadığına işaret etti. Eğilmez, Yahudiler ile Türkler arasında tarih boyunca çok özel ve çağlar değişse bile çok benzer bir ilişki olduğuna dikkati çekerek, "Türkler, tarih boyunca Yahudileri büyük katliamlardan kurtarmış ve deyim yerindeyse onların süper kahramanları olmuştur. 7'nci ile 10'uncu yüzyılda Hıristiyanlar, Anadolu, Doğu ve Orta Avrupa'da büyük bir Yahudi avına girişmişlerdi. Yakaladıklarını işkencelerle öldürüyor, hayvanlara yem ediyorlardı. Yahudiler kimliklerini gizlemek zorunda kalıyor, Hıristiyan'mış gibi yaşıyorlar, milliyetlerini değiştirmek zorunda kalıyorlardı. Yahudi toplum tarihlerinin en karanlık dönemlerinden birini yaşarken, 7. yüzyıl başında kurulup, kısa zamanda Kafkaslara ve Karadeniz'in kuzey düzlüklerine hakim olan Hazar Hakanlığı, Yahudileri için bir yaşam sahası olmuştur. Engin Türk hoşgörüsü ve adaleti, Yahudileri büyük bir katliamdan kurtarmıştır. Türk topraklarına gelebilenler özgürce dinlerini ve geleneklerini yaşamışlardı. Avrupa, 15. yüzyılın sonunda yeni bir Yahudi katliamına giriştiği zaman, kurtarıcı olarak sahneye yine Türkler çıktı. II. Beyazıt gemiler göndererek Yahudilerden bir kısmını Türk topraklarına getirdi. Bu çarpıcı örneklerin yanı sıra Yahudi tarihinde Türk dostluğunu gösteren daha birçok olay vardır. Örneğin 11. yüzyılın sonunda başlayan ve 13. yüzyılın sonuna kadar devam eden haçlı seferlerinin her biri Yahudiler için büyük bir felaket olmuş ama Türk hakimiyeti altındaki topraklara kaçabilenler özgür ve güvenlik içinde yaşamaya devam etmişlerdir." ifadelerini kullandı.
"İSRAİL, BEBEK KATİLİ OLAN TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YI DESTEKLEMİŞ VE SAHİP ÇIKMIŞTIR"
Türklerin bu tutumlarının hiçbir zaman karşılık bulamadığını söylen Eğilmez, "Bu büyük iyiliklerin karşılığında, İsrail terör örgütü PKK'yı el altından desteklemiş ve kendisi gibi bebek katili olan bu örgüte sahip çıkmıştır. İsrail Devleti, son yaptığı kalleşçe saldırıyla çok büyük bir hata yapıp, geliştirdiği şiddete dayalı denklemleri içerisine Türk kanı akıtmıştır. Türk Devlet geleneğini gözden kaçıran İsrail, bu kanın hesabını er ya da geç çok pahalıya ödeyecektir. Biz dernek olarak İsrail'i kınamıyoruz, sadece lanetliyor ve uyarıyoruz." diye konuştu.