Amazon e-kitabı akıllandırıyor

Tablet bilgisayar ile e-kitap okuyucu rekabeti kızışıyor. Dünyanın önde gelen alışveriş sitelerinden Amazon, pazar payını korumak için ünlü e-kitap okuyucu cihazı Kindle'ı güncelliyor. Böylece e-kitaplar akıllanacak

Amazon e-kitabı akıllandırıyor
  Amazon , ö ; nü ; mü ; zdeki yaz Google ' ın işletim sistemi Android altında ç ; alışan bir Kindle yazılımını piyasaya sü ; rmeye hazırlanıyor .

Yazılım sayesinde Kindle ' da kitap okurken kalınan yeri işaretlemek ve okumaya Android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonundan devam etmek mü ; mkü ; n olabilecek .

Apple firmasının ç ; ok saten ü ; rü ; nleri iPhone ve iPad ile Reseach in Motion firmasının Blackberry ' sinde benzer uygulamalar bulunuyor .

Amazon geç ; tiğimiz aybaşından itibaren Kindle ü ; zerinden Facebook ve Twitter ' a girilmesine olanak sağlayacak bir gü ; ncellemeyi de kademeli olarak uygulamaya geç ; irmişti .

Gü ; ncelleme ayrıca Kindle kullanıcılarına kitap pasajlarını kendi profillerinden paylaşabilme , şifre koruması , daha bü ; yü ; k karakter seç ; eneği ve PDF dosyaları iç ; in pan ile zoom ö ; zelliği gibi bir dizi yenilik de iç ; eriyor .

Teknolojileri ç ; ok farklı

E-kitap okuyucu piyasası Kindle ' ın pazara girmesiyle bü ; yü ; k bir hareketlilik yaşamıştı . Ancak Apple firması son dö ; nemde iPhone ve iPad ' in e-kitap uygulamalarıyla e-kitap pazarına da gö ; z dikti .

Uzmanlar , Amazon ' un bu alandaki pazar payını korumaya yö ; nelik olarak Kindle ' da gü ; ncelleştirmelere gittiği yorumunu yapıyor .

Aslında tablet bilgisayarlar ve e-kitap okuyucu cihazlar birbirinden ç ; ok farklı teknolojilere sahip . E-kitap okuyucu cihazlar e-ink , yani elektronik mü ; rekkep denilen bir teknoloji kullanıyor .

Bu teknoloji , cihazlara basılı kâ ; ğıda yakın bir gö ; rsellik kalitesi kazandırıyor . Oysa iPhone ve iPad , normal bilgisayarlarda olduğu gibi LCD ekrana sahip . LCD ekranınsa gö ; zü ; yorması ve gü ; neş ışığında okuma zorluğu yaratması gibi dezavantajları bulunuyor .

Ö ; te yandan Amazon ' un kurucusu Jeff Bezos şu an iç ; in Kindle ' ın renkli versiyonunu ç ; ıkarmayı dü ; şü ; nmediklerini kaydetti . Bezos e-ink teknolojisinin renkli uygulamasındaki teknik zorluklar nedeniyle şu an iç ; in renkli Kindle ü ; retmeyi planlamadıklarını belirtti .

DW