49. Uluslararası Bursa Festivali başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "49. Uluslararası Bursa Festivali" 12 Haziran Cumartesi günü başlıyor.

Merinos Atatürk Kongre Mer

  Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen , " 49 . Uluslararası Bursa Festivali " 12 Haziran Cumartesi günü başlıyor .

Merinos Atatürk Kongre Merkezi ' nde basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , festival programı hakkında bilgi verdi . Festivalin klarnet ustası Serkan Çağrı ve Vokaliz Grubu ' nun solistliğindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseriyle başlayacağını belirten Altepe , festivalin , Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ve Beyaz Koza Yaz Şenlikleriyle beraber 31 Temmuz ' a kadar süreceğini ifade etti .

Festivalin toplam maliyetinin 2 milyon 500 bin lira civarında olduğunu vurgulayan Altepe , Beyaz Koza Yaz Şenlikleri dışındaki etkinliklerin çoğunun 3 bin 500 seyirci kapasiteli Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ' nda yapılacağını dile getirdi . Altepe , davetlilerin ardından kalan kapasitenin yüzde 70 ' i kadar biletin , satışa çıkarılacağını dile getirdi .

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ' nun kapasitesinin uluslararası bir festival için yeterli olmadığına işaret eden Altepe , Zafer Parkı ' na en az 7 bin kişilik açıkhava tiyatrosu yapılmasının planlandığı müjdesini verdi . Altepe ' nin açıkladığı festivale programı ise şöyle :

12 Haziran : Klarnet ustası Serkan Çağrı ve Vokaliz Grubu ' nun solistliğindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası

14 Haziran : Fuat Saka , Şükriye Tutkun , Sümer İzgü ve Hüseyin Turan ' ın sahne alacağı ' ' Bu Toprağın Sesi ' ' Türk Halk Müziği konseri

16 Haziran : Ankara Devlet Opera ve Balesince Osmanlı İmparatorluğu ' nun 700 . yılı kutlamaları nedeniyle hazırlanan ' ' Harem Müzikali ' ' ( Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi )

19 Haziran : Yıldırım Bekçi , Umut Akyürek , Nalan Altınörs ve Bekir Ünlüataer ' in solistliğinde ' ' Yıldırım Gürses ' i Anma Gecesi ' '

22 Haziran : Teoman

23 Haziran : Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil

25 Haziran : Yönetmen Emir Kusturica , Balkan müziklerini seslendirdiği topluluğu The Smoking Orchestra ile sahne alacak

26 Haziran : Antonio Najarro Dans Topluluğundan ' ' Jazzing Flamenco ' ' dans gösterisi

28 Haziran : 1980 ' li yılların önde gelen topluluklarından , ' ' Big in Japan ' ' ve ' ' Forever Young ' ' parçaları klasikleşen Alphaville , Bursalı hayranlarıyla buluşacak .

30 Haziran : Mustafa Sandal

2 Temmuz : ' ' Je t ' aime ' ' şarkısıyla tanınan Lara Fabian

5 Temmuz : Rus Kızılordu Korosu

ALTIN KARAGÖZ

Festival kapsamında bu yıl 24 ' üncüsü düzenlenen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ise 7-12 Temmuz arasında düzenlenecek . Bu yılki yarışmaya , Bulgaristan , Belarus , Bosna-Hersek , Cezayir , Karadağ , İspanya , Kırgızistan , Kazakistan , Karaçay Çerkez , KKTC , Güney Kore , Kolombiya , Macaristan , Makedonya , Moldova , Polonya , Portekiz , Çin , Rusya , Tataristan , Yunanistan , Sudan , İtalya , Letonya ve Senegal ekipleri katılıyor .

BEYAZ KOZA

Beyaz Koza Yaz Şenlikleri çerçevesinde ise Özcan Deniz 16 Temmuzda Gürsu ' da , Sertab Erener 20 Temmuzda Yıldırım ' da , Volkan Konak 22 Temmuzda Kestelde , Murat Boz 24 Temmuzda Gemlik ' te , Gökhan Tepe 27 Temmuzda Osmangazi ' de , Göksel 29 Temmuzda Nilüfer ' de , Ziynet Sali 31 Temmuzda Mudanya ' da sahne alacak .