2010 Dünya Kupası'na Doğru

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU -ALMANYA'DA MİLLİ FUTBOLCULARIN MİLLİ MARŞI  SÖYLEYİP SÖYLEMEMELERİ TARTIŞMASI BAŞLADI -BECKENBAUER:  -'TÜM FUTBOLCULARI-

 

-2010 DÜ ; NYA KUPASI ' NA DOĞRU

-ALMANYA ' DA MİLLİ FUTBOLCULARIN MİLLİ MARŞI

SÖ ; YLEYİP SÖ ; YLEMEMELERİ TARTIŞMASI BAŞLADI

-BECKENBAUER :

- ' TÜ ; M FUTBOLCULARIN MİLLİ MARŞI SÖ ; YLEMESİ LAZIM '

-MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖ ; RÜ ; LÖ ; W :

- ' BEN KİMSEYİ ZORLAMAM . KÖ ; KENLERİNİ DE DÜ ; ŞÜ ; NMEK LAZIM '

BERLİN ( A . A ) - 02 . 06 . 2010 - 2010 Dü ; nya Şampiyonası ' na hazırlanan Alman milli takımında futbolcuların karşılaşmalardan ö ; nce Alman milli marşını sö ; yleyip sö ; ylememeleri tartışması başladı .

Almanya ' nın efsane futbolcularından Bayern Mü ; nih ' in onursal başkanı Franz Beckenbauer , Bild gazetesinde yer alan habere gö ; re , futbolcuların milli marşı sö ; ylemesini isteyerek , ' Tü ; m futbolcuların milli marşı sö ; ylemesi lazım . Tutumları daha farklı oluyor ' dedi .

Milli takımın teknik direktö ; rü ; Joachim Lö ; w ise kendisinin zevkle milli marşı sö ; ylediğini belirterek , ' Bu konuyu bir kaç ; oyuncu ile daha ö ; nce konuştum . Oyuncuların milli marşı sö ; ylemeleri durumunda seviniriz , ancak kimseyi zorlamam . Genç ; lerimiz milli takım ve Almanya ile ö ; zdeşleşiyor , ancak kö ; kenlerini de dü ; şü ; nmek lazım ' şeklinde konuştu .

Milli takımdaki birç ; ok oyuncunun Almanya ' da doğmasına rağmen ailelerinin kö ; klerinin başka ü ; lkelerde olduğunu ifade eden Lö ; w , Lukas Podolski ' nin ailesinin Polonya , Mesut Ö ; zil ve Serdar Taşç ; ı ' nın ailesinin Tü ; rk , Sami Khedira ' nın Tunus , Dennis Aogo ' nun babasının Nijerya ve Jerome Boateng ' in babasının Ganalı olduğuna dikkati ç ; ekti .

Dennis Aogo , bunun kişisel bir konu olduğunu , milli marşı sö ; ylememesine rağmen Almanya iç ; in oynamasından dolayı gurur duyduğunu ifade ederken , Sami Khedira da buna herkesin kendisinin karar vermesi gerektiğini kaydetti .

Alman kö ; kenli futbolculardan Per Mertesacker , kendisin milli marşı sö ; ylediğini ve bunun duygusal bir an olduğunu , ancak herkesin kendi kararını vermesi gerektiğini belirtirken , Thomas Mü ; ller ise her zaman milli marşı sö ; ylediğini , kendi aidiyetinin gö ; sterilmesi gerektiği yö ; nü ; nde gö ; rü ; ş belirtti .

Bild gazetesinde yer alan fotoğrafta , Macaristan ' a karşı oynanan son hazırlık maç ; ında ilk on birde yer alan ve aralarında Mesut Ö ; zil ' in de bulunduğu 5 futbolcunun milli marşı sö ; ylemedikleri gö ; sterildi .

( ERB-HA-SÇ ; )

02 . 06 . 2010 13 : 14 : 29