2010 Dünya Kupası'na Doğru

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU -VUVUZELAYA YASAK GETİRİLMEDİ JOHANNESBURG (A.A) - 02.06.2010 - GÜNEY AFRİKA'DA 11 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK DÜNYA KUPASI'NDA

 

-2010 DÜNYA KUPASI ' NA DOĞRU

-VUVUZELAYA YASAK GETİRİLMEDİ

JOHANNESBURG ( A . A ) - 02 . 06 . 2010 - Güney Afrika ' da 11 Haziran ' da başlayacak Dünya Kupası ' nda , çok sayıda yabancı taraftarın şikayetçi olduğu Güney Afrikalıların borazana benzeyen geleneksel çalgısı vuvuzelanın statlarda çalınmasına engel getirilmedi .

Fil sesine benzer bir ses çıkaran çalgının , anonsların duyulmasını engellemesi halinde yasaklanabileceğini söyleyen organizatörler , gerekli testlerin yapıldığını ve vuvuzelanın statlarda çalınmasına engel olmadığına karar verdi .

Johannesburg ' da , 90 bin kişilik Soccer City stadında geçen hafta Güney Afrika ile Kolombiya arasında yapılan hazırlık maçında tribünlerin dolduğu ve bu maçta acil anonslar için ses seviye testi yapıldığı belirtildi .

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ( FIFA ) yetkililerinden Danny Jordaan , kendisinin de daha önce vuvuzela hakkında endişeleri bulunduğunu , ancak testlerde bu endişelerin ortadan kalktığını kaydederek , ' Vuvuzela , artık Dünya Kupası ' nda . Çalgı , bu Dünya Kupası ' nın bir parçası ' dedi .

Jordaan , sadece taraftarlardan milli marşlar sırasında vuvuzela çalınmamasını isteyeceklerini , ancak çalgının yasaklanmayacağını belirtti .

FIFA Başkanı Sepp Blatter da vuvuzelayı savunmuş ve bu çalgının diğer ülkelerdeki tezahüratlar ya da davullar gibi Güney Afrika futbolunun bir parçası olduğunu söylemişti .

Güney Afrika ' da geçen yıl düzenlenen Konfederasyon Kupası ' nda birçok oyuncu ve teknik direktör vuvuzeladan yakınmıştı .

Tayland Teknik Direktörü Bryan Robson , geçen ay Güney Afrika ile yapılan hazırlık maçında , vuvuzela çalınması nedeniyle oyuncularıyla iletişim kuramadığını söylemişti .

( AP-OK-KAN )

02 . 06 . 2010 15 : 31 : 27