Yerel gazeteciden teröre protesto

Eskişehir'de yerel bir gazetenin sahibi olan Ali Akyüz, terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırılarda Hakkâri'de 10 askerin şehit edilmesini ilginç bir yo

Eskişehir'de yerel bir gazetenin sahibi olan Ali Akyüz, terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırılarda Hakkâri'de 10 askerin şehit edilmesini ilginç bir yolla protesto etti.

Akyüz, 26 TK 061 plakalı minibüsüne 'Sen ne zaman tepki vereceksin? Evladın, kardeşin, eşin şehit olduğu zaman mı?' yazılı pankart ve Türk Bayrağı astı. Akyüz, ardından minibüsüyle 'Türkiye'm' şarkısını çalarak kent merkezindeki cadde ve sokaklarda dolaştı.

Teröre karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğini belirten Akyüz, "Şehit haberiyle kanlarımız beynimize sıçradı, yüreğimiz yandı ve yanmaya da devam ediyor. Türkiye üzerinde oynanan bu oyunların artık bitmesini istiyoruz. Hem Güneydoğu'da yaşayan insanların hem de Türkiye'nin tamamında yaşayan insanların huzura ermesi için mutlaka ama mutlaka akan kanın durması lazım. Bu kanın durması için ne gerekiyorsa yapılması lazım." diye konuştu.

Herkesi, üzerine düşeni yapmaya davet eden Akyüz, yeni şehitlerin olmaması için herkesin duyarlı olmasını istedi. Akyüz, "Herkesin, terörü meydana getiren olayların nedenlerinin ortadan kalkması için bir şeyler yapmaya davet ediyorum." dedi.