Wımbledon'da Heyecan Başlıyor Wımbledon

DON'DA HEYECAN BAŞLIYOR 

WIMBLEDON (A.

  DON ' DA HEYECAN BAŞLIYOR

WIMBLEDON ( A . A ) - 19 . 06 . 2010 - Dünyanın en eski ve en prestijli tenis turnuvası kabul edilen Wimbledon ' da heyecan 21 Haziran Pazartesi günü başlıyor .
İngiltere ' nin başkenti Londra ' nın güneybatısındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları ' nda düzenlenecek turnuvada , teklerde ilk kez ana tabloya kalma başarısını gösteren Marsel İlhan ile çift bayanlarda bu yıl ikinci kez mücadele edecek olan İpek Şenoğlu korta çıkacak .
Milli sporcu Marsel İlhan , ilk turda Brezilyalı Marcos Daniel ile eşleşirken , İpek Şenoğlu ise İspanyol partneri Anabel Medina Garrigues ile Jelena Jankovic ( Sırbistan ) -Chanelle Scheepers ( Güney Afrika Cumhuriyeti ) ikilisine karşı tur mücadelesi verecek .
Ana tabloya kalarak Türk tenis tarihinde bir ilki gerçekleştiren Marsel İlhan , ilk turu geçmesi halinde Andrey Kuznetsov ( Rusya ) -Victor Hanescu ( Romanya ) maçının galibi ile karşılaşacak .
İpek Şenoğlu , geçen yıl ilk kez katıldığı Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda çift bayanlarda 3 . turda turnuvaya veda etmişti .

-TEKLERDE ŞAMPİYONA 1 MİLYON STERLİN ÖDÜL-

Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda , tek erkekler ve tek bayanlarda şampiyon olan sporculara rekor miktarda para ödülü verilecek .
Teklerde kazanan erkek ve kadın sporculara 1 ' er milyon sterlin para ödülü verileceği açıklanırken , ödül miktarı 10 yıl öncesine göre iki kat artırılmış oldu .
Turnuvada bu yıl toplam 13 milyon 725 bin sterlin para ödülü dağıtılacak .

-KRALİÇE 2 . ELIZABETH TURNUVAYI ZİYARET EDECEK-

İngiltere Kraliçesi 2 . Elizabeth , 33 yıl aradan sonra ilk kez Wimbledon Tenis Turnuvası ' nı ziyaret edecek .
Wimbledon ' ı en son 1977 yılında ziyaret eden Kraliçe Elizabeth ' in 24 Haziran Perşembe günü turnuvayı izlemeye geleceği açıklandı .

-FEDERER VE SERENA WILLIAMS SERİBAŞI-

Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda bu yıl erkeklerde İsviçreli raket Roger Federer , bayanlarda ise ABD ' li Serena Williams 1 numaralı seribaşı olarak turnuvaya katılacak .

19 . 06 . 2010 10 : 38 : 39