Turgutlu'da Toplu Sünnet Şöleni

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Turgutlu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği, Rotary Kulübü'nün destek verdiği toplu sünnet şöleninde 270 çocuk ve aileleri hazır bulundu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Turgutlu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği, Rotary Kulübü'nün destek verdiği toplu sünnet şöleninde 270 çocuk ve aileleri hazır bulundu. Irlamaz Amfi Tiyatroda yapılan toplu sünnet törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Daire amir ve müdürleri, bazı siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şölende ilk olarak konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Bugün burada sünnet şöleninde buluşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kısa bir süre önce şu bulunduğumuz yer kuru bir çay yatağıydı. Ancak şimdi gördüğünüz gibi durum ortada burada şölenler düzenliyoruz. Halkımız burada piknik yapıyor ve sıcak yaz aylarında serinliyor. Valimiz bize her türlü desteği veriyor. Sayın valimizin gözünde Turgutlu'nun ayrı bir yeri var. Bu şölen bunun bir örneği hazırlanan sünnet şöleni devlet ve milletin kaynaşmasının, birlikteliğinin en büyük örneklerinden bir tanesi, devlet ve milletin dostluk içerisinde yaşadığını net olarak gösteriyoruz. Biz milli birlik, dostluk ve kardeşliğimizi koruyalım." dedi.
Çocuklar için çeşitli projeler ürettiklerini dile getiren Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, "Bu toplu sünnet şölenimizde bu projelerden biri, bir çok çocuğumuzu eğitime kazandırdık. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı olarak çalışmalarımızda gençlerimize çocuklarımıza çok büyük önem veriyoruz. Eğitim ve sağlık hizmetleri veriyoruz. Düzenlemiş olduğumuz bu şölende bize her türlü desteği veren kurumlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" dedi.
Manisa Valisi Celalettin Güven ise yaptığı konuşmada: " Güzel bir sünnet şöleni idrak ediyoruz. Devletimizin şefkat elini çocuklarımıza uzatıyoruz. Bu tür ilişkileri geliştirmemiz gerekir büyük Türkiye için buna ihtiyacımız var." şeklinde konuştu. Toplu sünnet şöleni Kur'an-ı Kerim okunması ve ardından Turgutlu Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir tarafında edilen dua ile sürdü. Toplu sünnet şöleninde bir çok çocuk Turgutlu Devlet hastanesinde sünnet olurken sünnet işlemin 15 gün daha süreceği bildirildi.
Düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar için hazırlanmış olan oyuncakların dağıtılması sırasında beklenenin üzerinde bir izdiham yaşandı. Oyuncak dağıtımını yapan Vali Celalettin Güvenç, kaymakam Nazmi Günlü ve Belediye Başkanı Serhat Orhan zor anlar yaşadılar. Oyuncakları alabilmek için birbiriyle yarışan çocuklar arasında kalan protokol üyeleri oyuncakları güçlükle dağıtabildiler. Daha sonra müzik eşliğinde Vali Güvenç, Başkan Orhan ve Kaymakam Günlü çocuklar ile birlikte oyun oynayarak birlikte halay çektiler. Toplu sünnet şöleni yerel müzisyenlerin söylediği şarkılar ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.