Sultan Vahideddin'in Torunu Evlendi

Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin'in torunu Neslişah Evliyazade, İstanbul Kuruçeşme Suada'da gerçekleştirilen törenle dünya evine girdi.

  Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin ' in torunu Neslişah Evliyazade , anne Hanzade Özbaş ' ın sahibi olduğu Kuşadası Kısmet Otel ' in bahçesinde düzenlenen törenle 28 Ağustos 2009 tarihinde genç işadamı Emre Ekmekçi ile nişanlanmıştı . Çift , İstanbul ' da Kuruçeşme Suada ' da gerçekleştirilen törenle dünyaevine girdi . Hanedan üyeleri de , düğün nedeniyle İstanbul ' da buluşma fırsatı buldu .
Aynı zamanda milli binici olan Neslişah Evliyazade , İngiltere Kent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Politika bölümünden mezun olduktan sonra köşe yazarlığı ve Evliyazade Besi ve Süt Üretim Çiftliği ' nin yöneticiliğini sürdürüyor . Son Osmanlı hükümdarı Sultan Vahideddin ' in kızı Fatma Ulviye Sultan ile son Osmanlı sadrazamı Ahmet Tevfik Paşa ' nın oğlu İsmail Hakkı Okday ' ın torunu olan Neslişah Evliyazade , Suade Hümeyra Hanımsultan ' ın kızı Hanzade Özbaş ' ın ve İzmir ' in köklü ailelerinden gelen merhum
Osman Refik Evliyazade ' nin kızı .
Neslişah Evliyazade ile nişanlı olan ve Emre Ekmekçi ise ile Adana ' nın ileri gelen ve saygın ailelerinden ekonomist Tülay Ekmekçi ile makine yüksek mühendisi ve hukukçu İrfan Ekmekçi ' nin küçük oğlu . Los Angelas ' ta University Of Southern California Endüstri Mühendisliği , New York Colombia Üniversitesi ' nde işletme master derecesine hak kazanan Emre Ekmekçi halen özel bir şirkette yöneticilik yapıyor .