MHP'li Şandır'dan korkunç iddia

Habur'dan gelen PKK'lıların tutuklanması üzerine bir açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır , ' ' Ç ; adır mahkemeleri kurularak salıverilen terö ; ristler var ya , bugü ; n kan akıtanlar onlar ' ' dedi . Şandır , gelen PKK ' lı grubun taşıdığı işaretlerle ilgili de korkunç ; bir iddiada bulundu . Şandır ' a gö ; re geldiklerinde ü ; zerindeki kırmızı ç ; izgiler PKK ' lıların şehit ettikleri askerlerin sayısını gö ; steriyor .

Şandır , Mersin ' in Erdemli ilç ; esindeki parti binasında yaptığı konuşmada , Başbakan Recep Tayip Erdoğan ' ın AK Parti Genel Merkezi ' nde dü ; zenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında terö ; rle ilgili aç ; ıklamalarını tasvip etmediğini belirtti .

Ü ; lkenin birlik ve beraberliğinin zedelenmek istendiğini ö ; ne sü ; ren Şandır , şö ; yle konuştu :

' ' Bugü ; n ü ; lkemizde insanlar alt kimlik ü ; st kimlik diyerek ayrıştırılıyor ve ç ; atıştırılıyor . AK Parti hü ; kü ; metinin başlattığı aç ; ılım sonrası ve geç ; en zaman iç ; inde 117 şehit verdik , 80 insanımız da yaralandı . Ben bugü ; n Başbakanı konuşurken ü ; zü ; ntü ; ile izledim . Terö ; rden şikayet ediyor , terö ; rü ; konuşanlardan şikayet ediyor . Ben buradan sitemlerimizi gö ; nderiyorum .

' DÖ ; KÜ ; LEN KANIN SORUMLUSU ONLAR '

19 Ekim 2009 tarihinde PKK ' lı terö ; ristler tö ; renlerle karşılandı . Ç ; adır mahkemeleri kurularak salıverilen terö ; ristler var ya , bugü ; n kan akıtanlar onlar . Onları salıvermenin hesabını bu millete vermeniz gerekir . O gü ; n atanmış hakimlerle yargıyı baskı altında tutarak , ' siz suç ; işlemediniz ' diyerek salıverdiniz . Onlar da zafer işareti yaparak ü ; lkemize girdiler .

' Ü ; ZERİNDEKİ KIRKIZI İŞARETLER ŞEHİT ETTİKLERİ ASKERLERİN SAYISI '

Onların ellerinde ve ü ; zerlerindeki kırmızı işaretin anlamı ö ; ldü ; rdü ; kleri Tü ; rk askeri sayısının işaretidir . Şimdi o gü ; nleri unutacak ve sorumluluklarınızı unutup terö ; rden şikayet edeceksiniz . Bu ü ; lkeyi yö ; netenlerin şikayet etmeye hakkı yoktur . Hele ki siyasi iktidarın hiç ; yoktur . ' '

Şandır , demokratik aç ; ılımla anaların gö ; zyaşının dineceğinin sö ; ylendiğini hatırlatarak , buna karşın kan akmaya , anaların da gö ; z yaşı dö ; kmeye devam ettiğini kaydetti .

Başbakan Erdoğan ' ın aç ; ılımın sü ; receğini sö ; ylediğini ifade eden Şandır , konuşmasını şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :

' ' PKK terö ; ristlerini salıveren mahkeme size gö ; re adil mahkeme idi . Bugü ; n Başbakan aç ; ıklama yapıyor ' yargıya gü ; venimi kaybettim ' . Niye? Tü ; rk yargısı terö ; ristleri buldu şimdi tutukladı da ondan . Salıverirken yargıya gü ; veniyordun , tutuklanmaları halinde gü ; venmiyorum diyorsun . Bu ç ; elişki ne . Bu topraklarda biz et tırnak misali birlikte yaşıyoruz . Bu insanları etnik kimlikleri ile ayrıştırırsanız , mezhepleri ile ayrıştırırsanız , bu ü ; lkeye en bü ; yü ; k kö ; tü ; lü ; ğü ; yaparsınız . Bu siyaset değildir , bununla iktidar olunmaz . Bu yanlış bir davranıştır . Bize gö ; re PKK aç ; ılımından bu yana akan kanların sorumlusu AK Parti hü ; kü ; meti ve onun başındaki başkanıdır . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n hamisi de başbakandır . ' '

Şandır , MHP koalisyonundaki hü ; kü ; metin 2002 yılında AK Parti hü ; kü ; metine ü ; lkeyi sıfır terö ; rle teslim ettiğini savunarak , ' ' Tü ; rkiye ' nin ü ; zerinde oynanmak istenen oyunlar var . Terö ; re karşı mü ; zakere olmaz , buna karşı mü ; cadele olur . PKK ile mü ; cadelede AK Parti iktidarının zaafı bugü ; n akan kanların sebebidir . Dolayısıyla PKK aç ; ılımı ile terö ; r ö ; rgü ; tü ; cesaretlendirilmiş ve bu ö ; rgü ; t aldığı cesaretle de ü ; lkeye saldırarak kan akıtmaktadır ' ' diye konuştu .

BAŞSAVCI CİHANER ' İN TAHLİYESİ

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ' in serbest bırakıldığını hatırlatan Şandır , Tü ; rkiye ' nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu sö ; yledi .

Yargıtay ' ın verdiği kararı yorumlamanın siyaseten doğru olmayacağını ifade eden Şandır , şö ; yle konuştu :

' ' Yargının verdiği karara saygı gö ; stermemiz gerekir . Yargıtay ' ın verdiği kararı yorumlamak siyaseten doğru değildir . Buna saygı gö ; sterilmesi gerekir . Ama AK Parti ' nin yö ; nettiği bu ü ; lkede , hemen her kurumun ve her kurulun ç ; ivisi ç ; ıkmış durumdadır . Bugü ; n hakimler diğer hakimleri takip ettiriyor ve haklarında dava aç ; tırıyor . Savcılar ise diğer savcıları tutuklamaktadır . Dolayısıyla Tü ; rkiye ' nin ç ; ivisini ç ; ıkarttılar . Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner gö ; revi ü ; zerindeyken ö ; zel yetkilendirilmiş Cumhuriyet Savcıları tarafından gö ; revden alınmıştır . Burada bir usulsü ; zlü ; k yapılmıştır , yapılan iddialar doğru değildir . Bilindiği gibi yasa gereği Cumhuriyet Başsavcılarını sorgulama yetkisi Yargıtay ' a aittir . Yargıtay iddiaları asılsız , delilleri de yetersiz bularak serbest bırakmıştır . Ama sonuç ; yargının kararıdır ve yargının kararına da herkesin saygı gö ; stermesi gerekir . ' '

Tü ; rkiye ' nin bir an ö ; nce AK Parti iktidarından kurtulması gerektiğini ileri sü ; ren Şandır , erken seç ; im yapılması gerektiğini savundu .

Şandır , buradaki konuşmasından sonra , beraberindeki MHP Mersin milletvekili Kadir Ural ve diğer partililerle Erdemli Belediyesi ' nin yeni hizmet binasının temelinin atılma tö ; renine katıldı .

Şandır , belediye hizmet binası temelini Ural , Kaymakam İbrahim Ö ; zefe , Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gü ; l , Belediye Başkanı Mü ; kerrem Tollu ve davetlilerle birlikte attı .