Kamerun 1-2 Danimarka

Dünya Kupası E Grubu'nda Danimarka, yenik duruma düştüğü karşılaşmada Kamerun'u 2-1 mağlup etti. İki maç sonunda puanla tanışamayan Kamerun ilk turda elenirken, maçın yıldızı bir asist ve bir gole imza atan Rommedahl oldu.

Dünya Kupası E Grubu’nda puanı bulunmayan Kamerun ve Danimarka, Loftus Versfeld Stadı’nda karşılaştı.

Danimarka, 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmayı soğuk kanlılığıyla 2-1 kazandı ve sahadan 3 puanla ayrıldı. İlk iki maç sonunda puan almayı başaramayan Kamerun ise, turnuvaya veda eden ilk takım oldu.

Gruptaki ilk maçında Japonya’ya mağlup olan Kamerun ile Hollanda’ya boyun eğen Danimarka bir üst tura çıkma şansını sürdürmek için sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında daha etkili olan taraf Kamerun’du. Danimarka kalesinde önemli pozisyonlar yakalayan Afrika temsilcisi, 10. dakikada yıldız oyuncusu Samuela Eto’o’nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

Danimarka savunmasının yaptığı hatayı affetmeyen Eto’o, kaleci Sorensen’i mağlup etti: 1-0.

Şampiyonadaki iddiasını sürdürmek için sahadan puanla ayrılmak zorunda olan Danimarka, golden sonra Kamerun kalesine daha etkili gelmeye başladı.

Karşılaşmanın 33. dakikasında Danimarka’da sağ kanattan yüklenen Rommedahl, ortadan gelen Bendtner’e çok şık bir pas verdi ve Arsenal’li oyuncu da topu boş kaleye bıraktı: 1-1.

Kalan sürede başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Kamerun baskılı başladı. Afrika ekibi 48. dakikda Ekotto ile net bir gol pozisyonu yakalasa da Danimarka savunması tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

61. dakikada kendi sahasından hızlı çıkan Danimarka'da maçın kahramanı Rommedahl, sağ kanattan rakiplerini geçerek çaprazdan köşeye çektiği sert şutla çok şık bir gole imza attı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Kamerun kalan bölümde rakip kalede baskı oluşturmaya çalışsa da kontrolü elinde tutmayı başaran Danimarka, üstünlüğünü maçın sonuna kadar korumayı başardı ve sahadan 2-1 galip ayrılarak hanesine 3 puanı yazdırdı.

Bu sonuçla Kamerun ilk turda elenen ilk takım olurken, Danimarka ise ikinci tur umutlarını sürdürdü.

MAÇI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

KAMERUN 1 - 2 DANİMARKA MAÇ SONA ERDİ

Son düdük geldi. Danimarka 2-1 kazandı.

dakika 90: Mücadelede +3 dakikalık uzatma işaret edildi

dakika 87: Danimarka'da Kjaer rakibini yere indirince sarı kartı gördü.

dakika 86: Danimarka'da kaleci Sorensen oyunu yavaşlatınca sarı kartı gördü.

dakika 85: Danimarka'da Tomasson yerini Jakon Poulsen'e bıraktı.

dakika 79: Kamerun'da Aboubakar oyuna girdi. Webo dışarı alındı.

dakika 77: Kamerun atağında Emana, Danimarka savunmasının arkasına saktı. Emana sağ çaprazdan yerden sert bir vuruş yaptı! Top kaleci Sorensen'de kaldı!

dakika 75: Kamerun'da Mbia sarı kart gördü.

dakika 72: Kamerun'da Bassong yerini Idrissou'ya bıraktı.

dakika 70: Danimarka atağında Romedahl, Tomasson'a harika bir pas çıkardı. Tomasson, kaleci Souleymanou'yla karşı karşıya vuruşunu yaptı! Souleymanou gole izin vermedi!

dakika 67: Danimarka'da Gronkjear yerini Kahlenberg'e bıraktı.

dakika 66: Kamerun atağında Eto son çizgide topla buluştu. Eto penaltı noktası üzerine yerden harika bir pas çıkardı. Makoun topun gelişine vurdu! Top az farkla üstten auta gitti!

GOOOOOLLLL:
dakika 61: Danimarka Romedahl'ın golüyle 2-1 öne geçti! Romedahl sağ kanatta topla buluştu. Romedahl rakibinden sıyrıldı, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

dakika 58: Kamerun atağında Eto sağ çaprazdaki Webo'nun koşu yoluna güzel bir pas attı. Webo topu kontrol etti ancak çok kötü bir şut çıkardı..

dakika 49: Kamerun'da Bassong rakibini arkadan çekince sarı kartı gördü.

dakika 48: Kamerun atağında Eto sağ kanattan ceza alanı içine çok iyi bir top gönderdi. Webo topun üzerinden atladı. Arka direkte Ekotto'dan önce Danimarka savunmasında hayati bir müdahele geldi!

dakika 47: Kamerun'da kullanılan köşe vuruşunda M'Bia çok iyi yükseldi, kafayı vurdu! Kaleci Sorensen topu son anda kornere çeldi!

kullan dakika 45: Kamerunda ikinci yarıda Geremi yok. Makoun oyunda..

kullan dakika 45: Danimarka'da Jorgensen yerini ikinci yarıda Jensen'e bıraktı.

kullan İkinci yarıya Danimarka Milli Takımı başladı.

KAMERUN 1 - 1 DANİMARKA İLK YARI SONA ERDİ


dakika 43: Kamerun atağında Emana ceza alanı içinde Eto'ya harika bir pas çıkardı. Eto vuruşunu yaptı! Top yan direkten döndü!

dakika 42: Danimarka atağında Romedahl sağ kanatta rakiplerinden sıyrıldı. Romedahl, Tomasson'a alda at dercesine bir pas çıkardı. Tomasson vuruşunu yaptı. Top savunmaya çarptı!

GOOOOOLLLL: dakika 33: Danimarka beraberliği yakaldı! Danimarka atağında Romedahl sağ kanatta hareketlendi. Romedahl ceza alanı içine yerden sert bir top gönderdi. Kaleci Souleymanou'yu aşan topu Bentdner boş kaleye gönderdi!

dakika 29: Kamerun atağında Emana müsait pozisyonda pas vermek yerine şut çekmeyi tercih edince Kamerun tehlikeli bir ataktan yararlanamadı.

dakika 25: Kamerun atağında Webo ceza alanı içinde pasını Eto'ya çıkardı. Son anda Danimarka savunması araya girdi ve tehlikeyi önledi.

dakika 18: Danimarka atağında Gronkjear ceza yayı üzerinden etkili bir şut çıkardı! Savunmaya çarpan top kornere çıktı.

dakika 13: Kamerun atağında Emana, Danimarka savunmasından seken topa ceza yayı üzerinden sert bir vuruş yaptı! Top direğin dibinden auta gitti!

GOOOOOLLLL: dakika 10: Kamerun Eto'nun golüyle 1-0 öne geçti. Danimarka savunmasında büyük hata. Eto ceza alanı içinde topla buluştu. Eto çerçeveyi gördü. Vuruşunu yaptı ve top ağlara gitti!

dakika 7: Danimarka atağında Romedahl Kamerun savunmasının arkasına saktı. Romedahl sağ çaprazdan sert vurdu! Top az farkla auta çıktı..

dakika 5: Eto'o ceza yayının 1 metre gerisinden şutunu çekti. Top kaleci Sorensen'in kontrolünde dışarı çıktı.

dakika 1: Kamerun tehlikeli geldi! Eto'nun pasında Webo son çizgiye indi. Webo topu içeri çevirdi. Savunma uzaklaştırdı. Sonrasında Ekotto topun gelişine sert vurdu! Yine savunma topa ayak koydu.

Karşılaşmaya Kamerunlu oyuncuların vuruşuyla başlandı.

İlk 11'ler

KAMERUN

16-Hamidou Souleymanou
19-Stephane Mbia
5-Sebastien Bassong
3-Nicolas Nkoulou
2-Benoit Assou-Ekotto
8-Geremi
18-Enoh Eyong
6-Alexandre Song
10-Achille Emana
15-Achille Webo
9-Samuel Eto'o

DANİMARKA:

1-Thomas Sorensen
15-Simon Poulsen
4-Daniel Agger
3-Simon Kjaer
6-Lars Jacobsen
19-Dennis Rommedahl
2-Christian Poulsen
10-Martin Jorgensen
8-Jesper Gronkjaer
9-Jon Dahl Tomasson
11-Nicklas Bendtner

Tümspor