Giresun Üniversitesi, rektör adaylarını seçti

Giresun Üniversitesi'nde, rektör adayı belirlemek için yapılan seçimde en fazla oyu rektör vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar aldı. Rektör adayı belirleme seçimi...



Giresun Üniversitesi'nde, rektör adayı belirlemek için yapılan seçimde en fazla oyu rektör vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar aldı.

Rektör adayı belirleme seçimi Güre Yerleşkesi konferans salonunda basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 89 öğretm üyesi seçimde oy kullanırken, seçimde en fazla oyu rektör vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar aldı. 6 rektör adayının yarıştığı seçimde Bahar'ın 31 oy alırken, Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Prof. Dr. Aygün Attar 21, Prof. Dr. Ayhan Bölük 4, Prof. Dr. Mustafa Can 2 ve Prof. Dr. Murat Teker ise 1 oy aldı. Öte yandan, Giresun Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Rektör' seçim sonucu belirlenen adayların isimlerinin YÖK'e gönderileceği, YÖK tarafından belirlenen üç adayın ise Cumhurbaşkanlığının onayına sunulacağı aktarıldı.
Giresun Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün, 1 Haziran tarihi itibariyle emekliye ayrılması nedeniyle rektörlük makamı boşalmıştı.
(CİHAN)

Zaman