Dünyanın en büyük dinazor mezarlığı

Dünyanın en büyük dinozor mezarlığı Kanada'nın Alberta eyaletinde bulundu.

Dünyanın en büyük dinazor mezarlığı
  Alberta ' nın Saskatchewan eyaleti sınırına yakın bö ; lgede araştırmalar yapan ekipten David Eberth , Hilda kentinin sınıra yakın bö ; lgesinde 2 , 3 kilometrekarelik bir alanda binlerce dinozor fosili bulduklarını aç ; ıkladı .

Bö ; lgede daha ö ; nce ç ; ok sayıda bulunan dinozor fosillerinin sırrının bö ; ylece ç ; ö ; zü ; ldü ; ğü ; nü ; sö ; yleyen Eberth , ' ' bö ; lge zaten araştırmalarımız nedeniyle koruma altındaydı . Yeni bulunan mezarlıktaki kemiklerin bir kısmı Gü ; ney Saskatchewan nehrinin taşkınları nedeniyle zaten kendiliğinden ortaya ç ; ıkmış durumdaydı ' ' dedi .

İlk belirlemelere gö ; re , 76 milyon yıllık olduğu sanılan fosillerin bilimsel incelemelerinin yapılmasıyla tarihin bazı karanlık sayfalarının daha aydınlanacağını anlatan David Eberth , ' ' daha ö ; nce başlattığımız ç ; alışmaların da yardımıyla , 76 milyon yıl ö ; nce Alberta ' nın tropikal bir iklime sahip olduğunu dü ; şü ; nü ; yoruz . Bu mezarlıktaki hayvanların da son derece korkunç ; tropikal kasırgalar nedeniyle topluca ö ; ldü ; klerini sanıyoruz ' ' diye konuştu .

Eberth , ö ; kü ; zden daha irice ve boynuzlu olan dinozorlara ' ' sentrozor ' ' adını verdiklerini belirterek , ' ' Alberta ' da daha keşfedilmeyi bekleyen birç ; ok antik bö ; lge ve sır olduğunu dü ; şü ; nü ; yoruz ' ' dedi .

AA