Cumalıkızık 13. Ahududu Şenliği'nde üreticilere altın hediye edildi

Bursa'da 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'da 13. Ahududu Şenliği yüzlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı. Şenlikte, en iyi ahududu yetiştiren üreti

Bursa'da 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'da 13. Ahududu Şenliği yüzlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı. Şenlikte, en iyi ahududu yetiştiren üreticilere çeşitli hediyeler verildi.

Yıldırım Belediyesi Mehter Takımı ve kılıç kalkan ekibinin gösterisiyle renklenen şenliğe Vali Yardımcısı Mustafa Güney, AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Sedat Kızılcıklı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumalıkızık'ın Bursa ve Yıldırım için önemine dikkat çeken Yıldırım Başkan Özgen Keskin, "Cumalıkızık'ta geleneksel hale getirilen Ahududu Şenliği her yıl bir öncekinden daha renkli geçiyor. Bursa'nın özellikle de Yıldırım'ın göz bebeği olan Cumalıkızık'ı yaşatmak ve gelecek nesillere de aktarabilmek için elimizden geleni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Bunun içinde 13'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Ahududu Festivalimizin yanı sıra, '3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık Restorasyonu'nu da başlatmış oluyoruz. Şimdiden emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm katılımcılarımıza iyi eğlenceler diliyorum." diye konuştu.

Törene katılan Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise Cumalıkızık'ın sadece Bursa için değil Türkiye için önemli bir değer olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Ahududu Yarışması'nda AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Sedat Kızılcıklı, Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in jüri üyeliğinde en iyi ahududu seçilerek, yetiştiricilere ödül verildi.

En iyi ahududuyu yetiştirerek 1. olan Alaattin Doğru'ya tam altın ödülünü AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik verdi.

2. olan İsmail Türe'ye yarım altın ödülünü AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, 3. olan Mert Çelik'e çeyrek altın ödülünü Vali Yardımcısı Mustafa Güney verdi.