Başkent'e Şehit Ateşi Düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin hain saldırısında şehit düşen Hüseyin Köksal'ın Ankara'daki evine ateş düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin hain saldırısında şehit düşen Hüseyin Köksal'ın Ankara'daki evine ateş düştü. Şehit erin babası, oğluyla dün sabah telefonda görüştüklerini ve izin planları yaptıklarını anlattı. Baba Nurettin Köksal, "Vatan sağolsun. 10 oğlum olsa 10'unu da şehit veririm" dedi.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Hüseyin Köksal'ın Ankara'daki baba ocağında büyük hüzün yaşanıyor. Etlik'te bir gecekonduda yaşayan Köksal ailesi, acı haberle yıkıldı. Askeri yetkililerin, Nurettin Köksal'ın şehit düştüğünü aileye bildirmesi ile mahallede hareketlilik başladı. Köksal ailesinin evine ve mahalledeki bütün binalara Türk bayrakları asıldı. Mahalle sakinleri, taziye için Köksal ailesinin evine akın ettiler.
Şehit erin annesi Emine Köksal, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılırken, baba Nurettin Köksal ve şehidin küçük kardeşi İbrahim Köksal'ı teselli etme görevi ise askeri yetkililere düştü. Askeri yetkililer, özellikle İbrahim Köksal'ı bir an olsun yalnız bırakmadılar. Şehit er Nurettin Köksal'ın terhisine 5,5 ay kaldığı öğrenilirken, şehidin 10 gün içinde Ankara'ya izne gelmeyi planladığı belirtildi. Baba Nurettin Köksal, oğluyla dün sabah telefonda görüştüklerini ve izinde neler yapacaklarını
planladıklarını anlattı. Oldukça soğukkanlı olduğu gözlenen ve gözyaşlarını saklayan baba Nurettin Köksal, "2 oğlum vardı, birini şehit verdim. Vatan sağolsun. 10 oğlum olsa 10'unu da şehit veririm" diye konuştu.
Şehit erin amcası İsmail Köksal'ın söyledikleri ise ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. İsmail Köksal, oğlu ile yeğeninin, dedelerinin ismi olan Hüseyin ismini taşıdıklarını belirterek, şehitle aynı ismi taşıyan oğlunun da Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askerlik yaptığını belirtti. İsmail Köksal, "Endişeli de olsak yapacak birşeyimiz yok. Vatan sağolsun" diye konuştu.
Şehit erin Etlik'teki evinin önünde, bir sağlık problemine karşı sürekli ambulans bekletiliyor. Şehit er Hüseyin Köksal için yarın Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek.