Bahçeli erken seçim kararı alınmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Gediktepe'deki askeri birliğe yapılan terör saldırısında 8

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Gediktepe'deki askeri birliğe yapılan terör saldırısında 8 askerin şehit düşmesi ve 14 askerin yaralanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada erken seçim kararı alınması gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Türk milleti ayaktadır, haklı bir infial ve öfke içindedir." diyerek, Meclis'in erken seçim kararı almasını istedi.

MHP'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada Bahçeli, son dönemde artan terör saldırılarını kınayarak, Hakkari'de 8 askerin şehit edilmesi ve 14 askerin yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu aktardı. Hükümete yüklenen Bahçeli, AK Parti'nin iktidara geldiğinde terörün bitme noktasında olduğunu ve aradan geçen sekiz yıla yakın süre içinde ise sürekli tırmandığını kaydetti. AK Parti döneminde kanlı terör saldırılarının arttığını savunan Bahçeli, "Etnik bölücülüğün önü açılmış ve ayrılıkçı ve bölücü emellerinin hayata geçirileceği ümitleri yeşertilmiştir. Bu vahim ve karanlık tablonun mimarı ve baş sorumlusu Başbakan Erdoğan ve hükümetidir." dedi.

Devlet Bahçeli şöyle devam etti: "AK Parti hükümeti, terörle mücadelede tarihin ve mili vicdanın affetmeyeceği büyük bir acz sergilemiş, güvenlik güçlerinin terörle mücadelesini zaafa uğratacak adımlar atmıştır. PKK açılımıyla terörle mücadeleden vazgeçip terörle müzakere dönemine girerek etnik bölücülüğün taşeronluğuna soyunmuş ve bugün karşımızdaki felaket ortamını bilinçli çabalarla adım adım hazırlamıştır."

Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu belirten Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a seslenerek, terörle mücadelede acil ve etkili önlemler alma çağrısında bulundu. Bahçeli, ayrıca Başbakan Erdoğan'dan erken seçim kararı almasını istedi.