Avustralya Gana ile kapışıyor

İlk maçta Sırbistan'ı yenip 3 puan almayı başaran Gana, Almanya karşısında büyük yara alan Avustralya'yla karşılaşıyor.

Avustralya Gana ile kapışıyor
Güney Afrika ve Kamerun'un açılış maçlarında galibiyet alamamasının yarattığı üzüntüyü örtmeyi başaran tek takım Gana oldu. Nijerya'nın Arjantin, Cezayir'in Slovenya karşısında aldıkları 1-0'lık mağlubiyetlere Fildişi'nin Portekiz'le berabere kalması da eklenince Afrika takımları arasında turnuvaya en iyi başlangıcı Gana yapmış oldu.

İşin gerçeği Gana, Sırbistan karşısında galibiyeti hak eden bir görüntü de çizmişti. Asamoah Gyan'ın penaltı golüyle 3 puanı kapan takım Almanya'nın averajla arkasına geçerek ikinci sıraya yerleşti. Milovan Rajevac'in takımı şu an 2. tura yükselme adına önemli bir avantaja sahip.

Avustralya karşısında galibiyet elde edebilecek güçte olan Gana, son 16'ya kalmayı artık sadece düşlerinde görmüyor. Buna ülke ve takım olarak inanmış durumdalar.

Sırbistan, Gana ve Almanya'yla aynı grupta yer alacaklarını öğrendiklerinde Avustralyalılar da kuşkusuz 2. tur için ümitlenmişlerdi. Ancak Almanya karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyet Kangrular'ın tur ümitlerine bütük bir darbe indirdi.

Avustralya'nın açılış maçında dişe dokunur bir şey yapamamasının yanında takımın en önemli oyuncusu Tim Cahill'in de kırmızı kart görmesi işleri iyice içinden çıkılmaz bir duruma soktu. Onun yokluğunda hücumda neler yapabilecekleri merak konusu...

Gana

Interli orta saha oyuncusu Sulley Muntari sakatlığından tamamen kurtuldu ve bu maçta forma giyebilecek. Teknik direktör Milovan Rajevac'in Sırbistan karşısında galibiyete uzanan kadroda önemli değişiklikler yapması beklenmiyor.

Muhtemel onbir (4-2-3-1): Kingson, Pantsil, Mensah, Vorsah, Sarpei; Annan, Muntari; Tagoe, Asamoah, Ayew; Gyan

Avustralya

Koç Pim Verbeek bu maçta Tim Cahill'den yoksun olacak. Cahill'in yokluğunda Harry Kewell'ın şans bulması bekleniyor. Mark Bresciano ve Joshua Kennedy'nin de Gana karşısında yer alacakları tahmin ediliyor.

Muhtemel onbir (4-4-2): Schwarzer, Wilkshire, Neill, Moore, Chipperfield; Emerten, Bresciano, Grella, Culina; Kennedy, Kewell