Van'da Uyuşturucu Operasyonu

Van'ın Özalp ve Erciş ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan 2 ayrı operasyonda 200 kilo toz esrarla birlikte 1 adet uzun namlulu silah ele geçirildi.

Van'da Uyuşturucu Operasyonu
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmaları kapsamında İran ve Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan jandarma, önceki gün Özalp ilçesine bağlı Sarıköy'de ikamet eden İ.Z. ve F.Z. isimli şahısların ev ve eklentilerinde arama yaptı. Yapılan aramada 124 kilo toz esrar ele geçirildi.
Erciş-Patnos karayolunun 25'nci kilometresinde yapılan çalışmada ise P.D. ve R.Ö. isimli şahısların bulunduğu kamyon durduruldu. Kamyonun 'zula' diye tabir edilen bölmelerde 74 kilo toz esrar ile 1 adet ruhsatsız Kaleşnikof marka tüfek, bu tüfeğe ait 2 adet şarjör ve 53 adet fişek ele geçirildi. Silah ve esrar maddelerine el konulurken, sorguları tamamlanarak adli makamlara sevk edilen F.Z., P.D. ve R.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İ.Z. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.